Yedek F.Bahçe sınıfta kaldı

Avrupa Ligi’nde grubunun lideri Fenerbahçe, Saracoğlu Stadı’ndaki son maçına, tur atlamanın getirdiği rahatlıkla, rotasyon yaparak çıktı. Aslında bu “rotasyon” kelimesini sevmiyorum; Aykut Kocaman, değişik bir takım sahaya sürdü Mönchengladbach karşısında.

İyi ki daha önceki maçlarda puanları toplamış ve grup lideri olmuş Fenerbahçe!

Fazla eleştiri getirmek istemiyorum ama, Fenerbahçe’nin böylesine silik, böylesine anlamsız bir futbol sergilemesini vallahi de billahi de içime sindiremiyorum. Rakibi olan Mönchengladbach’ı Almanya’da farklı yenen Fenerbahçe, kendi evinde fark yiyen takım olmamalıydı.

Kalemimin ucunda, iyi niyet gösterisi içinde kendimi zorluyorum. Ama öylesine hatalarla dolu bir Fenerbahçe izledim ki... Dayanamayıp eleştiri getirmek istiyorum. Avrupa Ligi’nde lider olmuş, bir üst tur için vize almış bir takım, böylesine bir mağlubiyeti taraftarlarına izlettirmekle koskoca bir ayıp etmiştir bence.

Eğer kalede Mert olmasa, bu skor Mönchengladbach adına çok daha farklı olurdu. Yedek takım diye tabir ettiğimiz Fenerbahçeli futbolcular, özellikle genç Recep, beklenilen düzeyde görüntü vermedi. Hadi Recep gençtir. İlerisi için umut vaat eden biri diyebiliriz. Milyon avrolar alan Krasiç’e ne demeli? Söyleyecek kelime bulamıyorum. Sanki aküsü bitmiş araba gibi. Hiçbir varlık gösteremiyor.

Onun yanı sıra, Bienvenu... Aykut Hoca’nın ona da bir önce yol vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu futbolcu, hücumcu, gol beklentisi içinde bildiğimiz, gol için koşması gerektiğine inandığımız, pozisyon üretirken varlık göstermesini beklediğimiz kişiyken; elinin hamuruyla geldi, kendi kalesinin önünde bir de penaltı yaptırdı.

Fenerbahçe, bundan sonra çıktığı turda oynayacağı maçlarda, rotasyona girecek şekil ve şemalde hiç görünmedi. Yani kısacası, asların dışındaki futbolcuların durumu, bana pek iç açıcı gelmedi. Umarım ki, Fenerbahçe’nin ideal kadrosu, devamlılığı olan bir şekilde her maça çıksın. Onlar ne yapacaksa görür, sever ve alkışlarız.

Her iki takım da bir üst tura çıktığı için, maça çok asılmayan grup lideri Fenerbahçemiz bu maçı beklenmedik bir şekilde oyunu noktaladı.

Bir kez daha tekrarlanmaması ümidiyle yazıma noktayı koyuyorum.