Yemek bloglarının ‘en’ leri

Geçen yıl da yayınladığım bu liste şubat ayının ritüeli oldu artık. Yepyeniler, demir atanlar, meşhur olmak isteyenler, kendi halindekiler kısaca binlerce blog, yüzlerce site ile 10 kategoride, en iyi bloggerlar!

 

En dikkat çekici blog

damyskitchen.com

Bir yumurta kıramazken yemek yapmayı aklına koyan Damy, Paris yollarını arşınlıyor ve iki yıllık Le Cordon Bleu eğitiminden sonra aklınıza gelebilecek en zor reçeteleri bile en doğru tarifleriyle blogunda paylaşıyor. Fotoğraflar harika. Azmin sonunda ortaya çıkan olağanüstü bir blog...

 

En dikkat çekici blog

cafedehera.blogspot.com.tr

Cafe de Hera, tarzı olan başka bir blog. Seda Özden Özcan fotoğraf makinesini iyi kullanıyor. Tarifleri, nereden esinlendiğini atlamadan yazıyor. Kimi zaman yepyeni reçetelerle karşımıza çıkan ‘mutfağın cadısı’ kazanında gerçekten keyifli ve güzel lezzetleri barındırıyor.

 

En spesifik blog

veganyemekler.com

Yeliz Utku bir bilim kadını, yoga hocası, yedi yıldır ise vegan. Hayvan sömürüsünü fark ettiği gün “Bana çizilen mutlu inek tablolarına aldanıp zalimce bir işe ortak olmuştum” diyerek mutfağında hakimiyet kuran alışkanlıklarını değiştirmiş, alternatif besinlerle kendine farklı bir yaşam tarzı seçmiş.

 

En paylaşımcı blog

Lezizsofralar.wordpress.com

Sade, reklam yok, anlaşılır ve dünya kadar tarif bu blogda. Kim hazırlıyor bilmemiz mümkün değil çünkü hiçbir bilgi yok. İletişim kurmanız için bir mail adresi vs. de yok. Bloger’ın bu konuda eksikleri olsa da yüzlerce yemeği paylaştığı iyi bir blog hazırladığı kesin.

 

En reklam reklam blog

mutfakvetatlar.blogspot.com.tr

Cafe Kanelo ve Cafe Mercimek geçen yılın liderleriydi bu kategoride. Baktım bu iki blogda düzelme var. Mutfak ve Tatlar ise facia ötesi bir durumda. Yer gök reklam... Hatta reklamın iyisi kötüsü olmaz zihniyeti sebebiyle bu kategoriyi kaldırsam mı acaba diye de düşünmüyor değilim!

 

En düzgün tasarımlı blog

İstebutarif.com

Yemek sihirbazı Gülşah, fotoğraf tutkunu eşi İsmail ile birlikte hazırlıyor. Maalesef ‘hakkında’ kısmı olmadığından bloğu kim hazırlıyor ziyaret eden cevap bulamıyor. Tariflerin çıkış noktası ile ilgili de bilgi yok. Blog mantığında tarifi nereden aldığınız veya esinlendiğiniz bilgisi her zaman önemli bir ayrıntıdır, bunu unutmamalı.

 

En maskülen blog

40grams.blogspot.com.tr

Gerçek restoran mutfağının ağır işçilik olduğunu ve erkek egemen bir sonuç doğurduğunu biliriz. Sanal alemde ise durum tersine. Burada erkek bloger bulmak zor ama yok da değil. Ahmet Budak’ın hazırladığı 40gram, sade anlatımı, korkutmayan tarifleriyle adından daha fazla söz ettirecek gibi.

 

En çalışkan blog

Unsütşeker.blogspot.com

Un Süt Şeker ise sevimli bir blog. Bir çocuk annesi olan blogun yazarı biraz da bu sebeple olsa gerek genel olarak sağlık kriterini önemsiyor. Son derece basit ve pratik bir mutfak. Sanırım biraz da çalışan ve anne olan kadınlara “Zamansızlıktan korkmayın hadi mutfağa” diyor.

 

En karmakarışık blog

diyetyemekleritarifleri.com

Geçen seneki birincimiz Diyet Yemekleri Tarifleri oradan buradan, ne bulursa yapıştırmaya devam ediyor, hem de hızla. Tıklamamaya devam. Çünkü diyet falan değil o tarifler, tamamen safsata.

 

En karmakarışık blog

Gelinvekaynana.blogspot.com.tr

Gelinvekaynana.blogspot.com.tr ise Duru Tarifler ve Tarif Destek bloglarını burun farkıyla geçerek karmakarışık tasarımı ve karmakarışık yemekleriyle bu kategoride geçen yılın birincisine ortak oldu.

 

En sadeblog

İncitadinda.com

İnci Tadında, 2014 yılında sosyal medyaya dahil olan taptaze bir blog. Berna Kalınyazgan diplomat çocuğu olarak dünyanın çeşitli yerlerine uzanan hayatı ve öğretim görevlisiyken yaşadığı tüm renkliliği blogundaki yemeklere taşımış.

 

En cool blog

kitcheninred.com

Kendisini bir mutfak aşığı olarak tanımlayan Pınar Özdirim’in hazırladığı tabaklar, çektiği fotoğraflar gerçekten göz alıcı. İki çocuk annesi olan Özdirim’in tariflerini takipçileri merakla bekliyor.

 

En çalışkan blog

lullaby.mutfaksirlari.com

Lullaby Mutfak Sırları’nı Instagram’da neomutfak olarak biliyorsunuz. Neden iki isim kullanıyor hiçbir fikrim yok, sordum cevap bekliyorum. Sayfasında reklama maalesef bolca yer veriyor ama gerçekten çalışkan.

Savulun Aydan geliyor!

Bloggerları araştırıyorum ya. Geçen gün Instagram’da bir fotoğraf çok hoşuma gitti. Hemen yazdım “Fotoğraf size mi ait?” tebrik edeceğim... Cevap geldi “Cep telefonuyla bu kadar oluyor.” Hadi canım!

10 dakika içinde fotoğrafın orijinalini buldum ve “Şaka mı bu, fotoğraf Alicia Buszczak’a ait.” dedim. Ama Haticeteyze’den gelen yanıt pişkin: “Şaka tabii, fotoğrafları fotoğrafçımız çekiyor.” Allah Allah anlatamadım galiba, fotoğrafın sahibi İngiliz yemek stilisti... Kadının fotoğrafını çalmışsınız bari adını yazsanız fena olmaz mı?

Yazılar siliniyor, bendeniz bloke ediliyorum. Bir kocaman yanlış daha...

Fotoğraflarının bir kısmı kendisine ait olmayan, takipçilerini bu çalıntı fotoğraflarla kandıran, kendisi gencecik bir kadınken “Hatice Teyze” rolüne soyunan bir köylü kurnazı... Güven üzerine kurulu ‘gıda’ işi yapan bu firmaya ne kadar güvenebilirsiniz?