Yeni başkan Dursun herkese hayırlı olsun

Mayıs ayı Galatasaray için çok hareketli geçecek besbelli... Başkanlık adaylarına baktığımız zaman şimdiden Dursun Özbek’in seçileceğini söylemek yanlış olmaz. Dursun Özbek’in en büyük destekçisi de Ünal Aysal. Aysal’ın yarım bıraktığı bir işi var. Onun tamamlanması için Özbek’i sonuna kadar destekleyecektir.

Öte yandan futbol takımı hem Spor Toto Süper Lig’de hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluğu göğüslemek için uğraş veriyor. Ligde Akhisar Belediyespor maçı herkesin tahmin ettiğinden çok daha zor geçebilir. Galatasaray’ın zaten çok sıkıntılı olan savunması Melo ve Chedjou’nun kart cezalısı olmaları nedeniyle daha da zora girdi.

Hamza Hamzaoğlu, Ziraat Türkiye Kupası’nda bugünkü Sivasspor karşılaşmasında ligde sahaya sürmediği bir takımla oynayacak. Bu takımın içinde en göze çarpan kişi Goran Pandev. Bu futbolcuya Galatasaray yılda 2.4 milyon euro ödüyor. Ve bu oyuncu sadece Türkiye Kupası maçlarında yer alıyor. Galatasaray’ın nasıl bu kadar borcu olduğunu soranlara, buyurun size işte savurganlık örneği diyebilirsiniz.

Galatasaray, 30 Nisan’la (bugün) 19 Mayıs tarihleri arasında lig ve kupada 6 maç oynarken, kupa maçını önceki gün oynayan Fenerbahçe ile Beşiktaş dörder maça çıkacak. Bunun nedeni de Galatasaray’ın Türkiye Kupası’ndaki maçları... Galatasaray ile Beşiktaş aşağı yukarı aynı rakiplerle oynarken, Fenerbahçe ise diğer takımlarla karşılaşacak. Galatasaray başta Beşiktaş olmak üzere birbirinden ciddi rakiplerle mücadele ederken, Fenerbahçe’nin tek ciddi rakibi Başakşehirspor. Tüm bunlara bir de Galatasaray’da sık sık yaşanan sakatlıklar eklenirse, Sarı-Kırmızılılar’ın şampiyonluğa ulaşması pek kolay olmayacak.

***

Son dönemde sık sık eleştirilen Hamza, aslında Galatasaray’a hayat veren kişi. Kimse Prandelli kalsaydı şimdi takımın nerelerde olacağını ne düşünüyor ne de konuşuyor. Zaten Galatasaray’ın bu kadrosuyla şampiyonluğu çok rahat kucaklaması gerekirdi. Ancak Prandelli futbolcularda ne moral bıraktı ne de takıma doğru-dürüst bir oyun düzeni getirebildi. Böyle bir depremden sonra takımın sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacak olması bile başlı başına mucize.