Yeni Beşiktaş yeşeriyor

Bu yıl içinden coşkusu alınmış, beklentileri karşılayamayacağı peşin peşin kabullenilen bir Beşiktaş izleyeceğimizi umuyorduk. Nedenlerine girmenin gereği yok artık. Ancak geçen hafta Galatasaray karşısında, özellikle ikinci yarıda ‘çalışkan’ bir takım gördük ve bu Beşiktaş’ın kendini bizim onu önemsediğimizden fazla önemsediğini fark ettik. Beşiktaş bir şeyler yapabileceğini uyarısı vermişti.

Lig öncesi İsmail’i, sonra iki forveti Almeida’yı ve Mustafa’yı yitirdi Beşiktaş! Umut bağlanan 3 adam çekildi zaten dar olan kadronun içinden!

Batuhan’a kaldı Beşiktaş’ın gol umudu!

Çılgın koca bebek yoklukta tek adam olmuştu. En endişe veren adamdı. Ama en yararlılardan biri oldu. Yüksek topları iyi yere indirdi, rakibe baskı yaptı, çalıştı ve bir de nefis asist yaptı. Bu dengeli, kendini oyuna veren, olumlu işler yapan Batuhan dün Almeida’yı aratmadı...

Bir yeni de McGregor idi dün. Samet Aybaba’nın ona görev vermesi, yeni formasına ısınması için doğru karardı. Ve McGregor deneyimli biri olduğunu hemen gösterdi. Aybaba geri dörtlünün ortasını bu kez Toraman-Sivok ikilisiyle kurdu. Önceki maç kadar sırıtmadı savunma, ama gene de bir net pozisyon verdi! Bundaki ana neden kenar beklerinin önünün boş kalmasıydı. Hilbert ile Uğur’un önündeki Holosko ile Olcay hücumdaki çoğalmaya omuz verirken içeri çok girdiler ve dönüş yeterliği gösteremediler. Hem bu yıprattı Beşiktaş savunmasını hem Mehmet Yıldız. Ancak Mehmet’in ki oyun üstünlüğü göstermekten çok fizik güç kullanmadaki üstünlükten kaynaklandı.

İlk yarıda üç golle geri düşmek Karabük’e daha dinamik ve de riskli bir ikinci yarı başlangıcı yaptırdı. Beşiktaş savunmayı sağlama almak isterken bir süre hücum üstünlüğünü yitirdi. Batuhan yorulunca yerini M.Akyüz’e bıraktı (68’). Akyüz sağa geçti, Holosko öne çıktı. Mehmet çok istekli ve güvenli ancak yapacağını iyi düşünmüyor ve uygulama becerisi kıt. Bu değişiklik Beşiktaş’ı yeniden hücuma çıkan bir takım haline getirdi. Uğur Boral hücuma iyi patlıyor, güzel de bir gol attı. Onun da fizik gücü hızla düştü oyunda. Olcay Şahan biraz gol şansı olsa bu maçta adından çok söz ettirirdi. İyi çalışıyor, kendine güveniyor, konsantrasyonunu hiç yitirmiyor. Beşiktaş’ının sanırım dünkü gibi bir oyun karakteri oluşacak.