Yeni bir salgın: VAR dilenciliği

Evet.. VAR’ın uygulanmaya başlamasından bu yana, bir tür “VAR dilenciliği” başladı. Sıkışan, yeni sistemden yardım bekliyor. Açıkçası, taleplere de cevap verilmiyor değil. Her ağlayana mamasını hemen veriyorlar.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da, “Herkese VAR da, bize yoh mi?” diye şikayete başladığında, gerekli lojistik destekler de verilmeye başlandı. Mesela dün gece Başakşehir’in iptal edilen golünde, neresinden ofsayt çıkardılar anlamadım. İlk defa, santim bile değil; “Burun farkıyla ofsayt” icat edildi. Yani sipariş sistemi geldi.

***

Zaten dün gece olan olmayan, gereken gerekmeyen her şeye VAR müdahalesi yapıldı. 20 dakikada 3 başvuru biraz fazla değil mi? Aynı VAR, Vida’nın koluyla yön değiştirdiği topu, omuza taşıdı. Yani VAR ‘Lütfen istenilip lütufta bulunulacak’ bir konuma dönüştü. Böylece, Fikret Orman’ın isteği de, fazlasıyla yerine getirilmiş oldu... Erzurum gibi takımlar da istesin de, bakalım yüzlerine bakacak olan çıkar mı?

Varlıklı olana var, yoksula yoktur.

***

Başakşehir, organize ve bütünlük içeren atak kalitesi konusunda, Türkiye’nin en iyisi değill, tek iyisi... Birbirini anlayan ve tamamlayan kadro homojenliği; ister istemez farkını ortaya koydu. Beşiktaş hakim olduğu anlarda bile, rakibiyle başedemedi. İlk yarıda iki gol yedi, bir sayıldı.

Neyse ki, ikinci yarıda hem nicelik, hem nitelik açısından kendilerini yenilediler. Ataklar ciddi bir başkaldırış, hatta ağır tehdit yüklendi.  Ama bastırıp bir türlü sonuç gelmeyince, ısrarından bıktı... Hocadan gelen Ljajiç desteği, takıma yeni bir enerji sağlasa da, maçı almaya yetmedi.