Yeni F.Bahçe’nin sıkıntıları var

Emre Belözoğlu’nun tekrar F.Bahçe’ye dönmesine sevindim. Ama bu dönüş, takımı daha da güçlendireceği kanımı pek beslemiyor.

Bunun da temel nedenini söylemek o kadar zor değil. Bir kere yaş engeli var. Önemli bir handikap... Emre, geçen sezon Başakşehir’de başarılı olurken de yaşı vardı ama; takımın teknik özelliği, onun başarılı görünmesine imkan sunuyordu. Çünkü Başakşehir, yüksek tempoda sonuç arayan bir ekip değildi. Düşük debili, hatta ağır sayılacak bir oyun kurgusuna  sahipti... Hiçbir zaman; çılgınlar gibi, deliler gibi, şaşılacak ve karşı konulamaz mutlak bir baskı kurma derdinde değildi.

Sahaya iyi ve emin yayılarak, bol paslı, soğukkanlı futbollarıyla ve arada iyi çıkış yapan Visca gibi özel sprinterleriyle sonuç arayan bir ekipti.

Başakşehir’in bu oyun yapısı içinde, Emre Belözoğlu’nun etkili ve başarılı olma şansı çok yüksekti. Çünkü bu durum; enerjisini tutumlu/ekonomik kullanma fırsatını bağışlıyordu.

***

F.Bahçe ise, çok daha aktif, daha tempolu, daha agresif oynayacağı (Ve oynaması gerektiği için); Emre’nin bu hareketlilik içinde, verimli olma oranı düşer. Başakşehir’de başardığını Fener’de tekrarlaması, kolay olmayacaktır.

Emre yeni sezonda kilit adam olmaz... Daha çok liderlik ya da ağabeylik gibi, sosyalize görevlerde faydalı olur. Zaten çok sayıda maçta da oynayacağını düşünmüyorum. Kruse ve Vedat Muriç’in gelişleri de; “Fener süper bir kadro kurdu” demek için yeterli donanım ve argüman değildir. Havaya girmekte bu kadar acele etmeyin.