Yeni Jön Türk

Arda ve Emre’nin İspanya’daki başarıları hepimizi mutlu ediyor. Ama bu ikilinin yanına üçüncü bir Türk daha eklendi...

Bunu Türkiye’de şu an kimse bilmiyor. İlk müjdeyi ben vereyim: Adı Cenk Güvenç!

Gaziantep’te oynarken Atletico Madrid tarafından keşfedilip; geçen yılın Temmuz ayında transfer edilmişti. Önceleri B takımında oynadı ama, artık A takımına alındı.

Cenk’in ilginç bir yaşam öyküsü var... 29 Aralık 1991’te Soligenstadt’ta doğmuş, Offenbach Kickers takımında futbola başlamıştı... Stoper ve sağbek mevkiindeki başarısı hemen dikkati çekmiş, Alman milli takımına çağrılmıştı. Ama o, Türkiye’den henüz davet almadığı halde; “Hayır, ben ay-yıldızlı forma altında ülkeme hizmet edeceğim” diye tutturmuştu. Almanların ısrarı sonuç vermedi.

Cenk, zor da olsa nihayet hayaline kavuştu ve Türkiye’nin U-19 ve U-18 milli takımları için çağrıldı. Nazlanmadan, itirazsız ve büyük bir mutlulukla kabul etti. İşin tuhafı; ilk milli maçını da, kendisini çok isteyen Alman milli takımına karşı oynadı. Bugüne kadar toplam 13 kez milli oldu.

***

Cenk’in Türkiye sevdası onu Gaziantep’e kadar taşıdı... İlk hocası Coucerio genç futbolcunun değerini hemen kavrayıp çok iyi kullandı ama, kulüpte fazla kalmadı. Onun yerine gelen Tolunay Kafkas, yeni yeteneklere karşı ilgisi olmasına rağmen; Cenk’teki cevheri farkedemedi ve altyapıya gönderdi.

Andre Gide “Önem verdiğin şey; baktığın yerde değil, bakışında olsun” der. İşte bu yüzden iyi maldan, iyi kumaştan anlayanlar var... Bizim göremediğimizi, İspanyollar gördü ve ne zamandır Atletico Madrid’in takibindeki Cenk Güvenç; sözleşme süresi biter bitmez kapıldı.

Arda ve Emre’nin hocası Simeone; takımın B kadrosunda onu görüp beğendi. İzledi ve yetişmesi için önerilerde, isteklerde bulunup; bunlar yerine getirildikten sonra, piştiğine kanaat getirilerek sonunda A takımına alındı.

Şimdi Arda ve Emre ile birlikte idman yapıyor... Yakında maçlara da birlikte çıkacaklar.

Göreceksiniz; bizim gözardı ettiğimiz yıldızını İspanyollar parlatacak. Bilin, takip edin, geleceği görün diye önceden müjdelemek istedim.

Cenk Güvenç geliyor!

***

Olmadık bazı şeyleri önceden hissetmek gibi, mistik bir yanımız var. Nostradamus değiliz ama, önem verdiğimiz şey; baktığımız yerde değil bakışımızdadır.  Bu yüzden bazı şeyleri herkesten önce görürüz.

Anlayacağınız; Atletico Madrid’i daha da büyük başarılara, 3 Türk götürecek. Keyfini çıkaralım.