Ronaldo ve Messi bile, bize yaramaz

Basketbolda yabancı sayısı arttıktan sonra, bu spor Türkiye’de büyük sıçrama yaptı. EuroLeaque’de 4 takımı olan Avrupa’nın tek ülkesi olduk... G.Saray ikinci kupada şampiyon oldu... F.Bahçe, üç kez Final Four’un ardından kupaya uzandı... MVP’ler hep bizim takımlardan seçildi... Türkiye Basketbol Ligi, Avrupa’nın en iyi ligi seçildi...Kadın basketbol takımlarımız bile, ortaklığı yıktı... Dünyanın gelmiş-geçmiş ve asla bir daha gelmeyecek Obradoviç gibi yaşarken efsane olmuş muhteşem bir hoca, ligimizde görev yapıyor...

Ama futbolda yabancı oyuncu sayısının serbest bırakılması, gözle görülür hiçbir gelişmeyi sağlamadı. Avrupa kupalarında yerimizde saymayı devam ettiriyoruz... Lig maçlarımız zevksiz geçiyor... Bu yüzden seyirci stadlardan kaçıyor... Beşiktaş hariç, diğer takımlar bir kaç bin taraftara maç oynuyor... Çok sayıda yeni ve modern stad yapmamıza rağmen, bu sporda en ufak bir grafik yükseliş gösteremedik.

***

Naklen yayın gelirlerimizin, Avusturya Futbol Federasyonu’nun 4 yıllık bütçesine denk gelmesi bile; uluslararası başarılara katkı vermedi. Eski hamam eski tas!

Hatta daha kötüsü oldu... 4 büyük kulübümüzün dördü de; UEFA’nın kızılcık sopası altında, alacağı darbelerden kendini korumaya çalışıyor. Hepsi mali denetim altında, inim inim inliyor.

Uluslararası anlaşmazlık konusunda suç dosyamızı o kadar kabarık ve o denli sabıkalıyız ki; gına getiren CAS ya da diğer karar organları, Türkiye’den bir dava geldiğinde kafadan aleyhimize karar veriyor. Saygınlığımız yerlerde sürünüyor.

Her nasılsa aradan çıkardığımız Cüney Çakır gibi uluslararası şöhrete sahip değerimizi, yerin dibine batırmak için el birliği ile çaba sarfediyoruz. UEFA Türkiye’de bu kadar çok tartışılan bir hakemi, eninde sonunda el üstünde tutmaktan mecburen vazgeçme noktasına gelir.

Anlayacağınız, futbol konusunda olayın neresinden tutarsak tutalım, her parçası elimizde kalıyor. Basketboldaki patlamayı iyi inceleyip-irdeleyip; futbolda nerede yanlış yaptığımızı saptamamız gerekir. Aksi takdirde; Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi bile gelse, futbolda bizden bir şey olacağı yok.