Yeni yılda asla unutmayacaklarım!

Kibir, makyajını silmeden yatmış ruhun yalancısıdır. Size övgüler fısıldayan dalkavuk bir uşaktır ama siz onu efendiniz yaparsınız.

Sizi öğüten bir plastik değirmen kibir, siz onun öğüttüğüne tav olursunuz da size öğüt veren kitabın sesini kısarsınız.


Kibir size önce sen der, beceriksiz bir garsondur kibir, kalıbınızı öyle döke saça sunar ki size, işe yaramaz olduğunu bile bile kapı önüne koyamazsınız.

Kibir unutturandır, geldiğiniz yerleri unutturan, vicdan hafızanıza gururdan çamuru sıvayan gözü gökdelende ayağı dere birikintisinde malzemeden çalan kötü bir müteahhittir kibir.

Bedeninizi sokacak şaşalı benliğin derdindedir sizi bir tabuta sığdıran mütevazi bir ömüre düşman, sizi şeytanın ofisine ayakçı yapacak kadar dünyaya dost..

Çok da uzatsak az da uzatsak insan ömrü bir tabuta sığma boyundadır.

Kibir seni gömer ve üzerine bütün kötülükleri oturtacak bir beden diker.

Bütün bunlardan mülhem bu yıl da kibrin insanı insanlıktan nasıl soğutup hangi heva ile harlattığını asla unutmayacağım.

Sizin oldu mu bilmem benim çok oldu. Kötüleri yaşatan senin iyi niyetindir. Kardeşlik vaazlarında ağlayıp koltuğunu şeytanın omuzlarına sabitlemiş birkaç insanla imtihanımdı bu yıl.

Ben kin tutmam lakin kalbi ve adamlığı kir ve yağ tutmuşlardan uzaklaşma kararıma tutunurum.

Bir sandığınız bir de yatağınız vardır ya hani anneler anlatır, dünya öyle değilmiş; dünya, adam sandıklarımızın ruhumuzu ne kadar gasp ettiğine dair hasar tespit raporuymuş...

Dünya, mazlumun ahının çok da aheste çıkmadığını anlatan gölgelik hocanız olur bazen.

Ben bildim.

Beklenti nedir diye sorarsanız, beklenti içindeki iyiyi kötüye karşı ayaklandırmaktır. Beklemeyin ama durun. Bazen durmayı bekleyin.

Kendinizle konuşun arada, ama ağzınızı bozmayın. Kişi kendisine acımasız olduğunda başkasının kötüsü olur. Size değer veren Allah’ın değerlisini başkalarının gözüyle görerek küçültmeyin olur mu?

Siyaset, makam, koltuk, rütbe... Bunların hepsi başkasının ağzında köpük, ne okumuşluğun ne yazmışlığın ne kalemin ne kitabın... Kibir tuzağına düştüğünde çukur üniversitesinde Alçak Lisans sahibisin benim gözümde.

Hepsinin boşluğu seni dolu göstermeye de yetmiyor anlasana.

Nihayetinde yıl bitti.

Allah iyi bir ruhla yıllanmayı nasip eylesin.

Gerisi uçan balon...

Eyvallah.