Yeniay doğuyor hayatımız hareketleniyor

Bu hafta 2015’in ilk yeniayı doğuyor ve hemen ardından ilk Merkür gerilemesi başlıyor. Önce kafamızı karıştıran güçlü enerjiyi doğru yönetmemiz gerekecek. En çok 29 Ağustos doğumlu Başaklar, 25 Şubat doğumlu Balıklar ve 27 Mayıs doğumlu İkizler burcunda olanlar ile 28 Kasım doğumlu Yaylar bu enerjiden etkilenecek. Balık burcundaki Neptün ile kavuşum yapan Mars, aşırılıklara neden olabilir. Salgın hastalıklar, ilaçların yan etkileri ve alerjilere de uygun zemin oluşuyor.

Salı günü Güneş, Kova burcuna geçecek, güçlü bir yeniay doğacak. Bu yeniay hayatımıza yenilikler getirmek için bizi harekete geçirebilir. 20 Ocak doğumlu Kovalar bu sene hayatlarında yeni başlangıçlar yapacaklar. 23 Temmuz doğumlu Aslanlar, 21 Nisan doğumlu Boğalar ve 24 Ekim doğumlu Akrepler de harekete geçecek. Ayrıca 21 Ocak’ta Merkür gerilemeye başlıyor. Günlük hayatı etkileyen gecikmeler, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Merkür gerilerken imza atılmaz ve son karara varılmaz. 11 Şubat’a kadar sürecek bu dönem yarım kalan meseleleri tamamlamak için çok uygun. Kaçırdığımız fırsatlar yeniden karşımıza çıkabilir.

Haftanın Şanslısı

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Burcunuzda senede bir kez doğan ve doğum günü hediyeniz olan yeniay salı günü doğuyor. Hayatınızda neye başlamak istiyorsanız yeniayın hemen ardından harekete geçebilirsiniz. Üstelik arkadaşlar ve dernek gibi topluluklar da sizi destekleyecek. Ancak son kararınızı henüz vermeyin zira bilgi eksiklikleri, yanlış anlaşılmalar, ileride pişman olmanıza neden olabilir. Eski meseleler yeniden gündeme gelebilir.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Bilinçdışınız hareketlenecek, sebebini bilmediğiniz anlamsız korku ve endişeler hafta başında geçici bir yön kaybına neden olabilecek. Neyse ki bu durum uzun sürmeyecek ve salı günü doğan yeniay sosyal hayatınızı canlandıracak. Topluluklarda etkin bir rolünüz olabilir. Arkadaşlar yurtdışı, eğitim ve medya bağlantılı bir konuda size yardımcı olacak. Uzun zamandır görmediğiniz eski arkadaşlarınız ve hatta eski bir sevgili karşınıza çıkabilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Kariyerinizde atılım yapmak için salı gününden itibaren harekete geçmeli ama 10 Şubat’tan önce son kararınızı vermemelisiniz. Salı günü doğan yeniay özellikle işle ilgili tüm girişimlerinizi destekleyecek ama Merkür gerilemeye başladığından eskiden tanıdığınız ve bağlantınız olan kişi ve kurumlarla iş yaptığınızda daha başarılı olacaksınız. Komisyon, telif, hisse, prim gibi kazançlarınız olabilir. Arkadaşlarınız ise kafanızı karıştırabilirler.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

İŞLE ilgili büyük planlarınız olabilir ama belirsizlikler sizi yavaşlatacak. Annenizle ilgili belirsiz bir durum yaşamanız da mümkün. Merkür gerilemesinden dolayı 10 Şubat’a kadar yeni kararlarınızda acele etmemelisiniz. Elektronik eşya ve diğer pahalı alışverişleri de ertelemelisiniz zira öngöremediğiniz koşullar sonradan pişman olmanıza neden olabilir. Yeniay ise seyahat, medya ve eğitimle bağlantılı konuları hareketlendiriyor.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

BU haftanın yeniayı parayla ilgili tüm girişimlerinizi destekleyecek. Banka kredisi, vergi, sigorta, nafaka, miras, hisse, komisyon, prim gibi kaynaklarda harekete geçmeli ama çok dikkatli olmalısınız, Merkür gerilemesi önemli hatalara neden olabilir. Parayla ilgili önceden yarım kalan meseleleri sorun yaşamadan tamamlayabilirsiniz. Yurt dışı, seyahat, eğitim, internet ve medya gibi alanlardaki işleriniz ise dikkat etmezseniz kontrolden çıkabilir.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

SALI günü iş ve özel hayatınızda işbirliğini destekleyen güçlü bir yeniay doğuyor. Evlenme, nişanlanma, ortaklık kurma, avukat ya da ajans gibi sizi temsil edecek bir aracıyla anlaşma planları yapabilirsiniz. Merkür gerilemesi başladığından, planlarınızda aksaklıklar da olabilir. Eski bir ortak veya eski eşiniz yeniden karşınıza çıkabilir, yarım kalmış bir meseleyi tamamlayabilirsiniz. Para işlerinde ise belirsiz koşullar var.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

YENİAY yeni işler almanıza, iş yapma biçiminizde yenilikler yapmanıza yardımcı olacak ama Merkür gerilemesi, eskiyle bağlantılı kişi ve kurumlarla hareket etmeniz gerektiğine işaret ediyor. Geçmişte birlikte iş yaptığınız kişiler veya yarım kalan işler yeniden karşınıza çıkabilir ve bu defa tam sonuç alabilirsiniz. İhmal ettiğiniz sağlık kontrollerini de yaptırabilirsiniz. Ancak iş ortaklarıyla ilgili büyük belirsizlikler olabilir.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

SALI günü doğan yeniay eğlenceli bir dönemi başlatacak. Sevdiğiniz konulara zaman ayırabileceksiniz. Seyahat imkanlarınız kısıtlı olsa bile sevgilinizle seyehat planları yapabilirsiniz. 10 Şubat’a dek sürecek olan eğilimle birlikte eski bir sevgili ya da şimdiki sevgilinizle aranızdaki eski meseleler yeniden gündeme gelebilir. Çocukla ilgili eski planlarınız da yeniden öne çıkabilir. Sağlıkla ilgili tam anlaşılamayan durumlar yaşanabilir.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

SENEDE bir kez oluşan ve evinizle ilgili planlarınızı destekleyen yeniay salı günü doğuyor. Üstelik bu yeniayda ihtiyacınız olan parayı da bulabileceksiniz. Önümüzdeki on gün taşınma, tamirat, ev ya da yeni mobilyalar satın alma, büyük bir temizlik veya kalabalık misafirler ağırlamakla meşgul olabilirsiniz. Ancak Merkür gerilediğinden imza atarken dikkatli olun,  gözden kaçan koşullar hatalı kararlara ve ileride pişmanlığa neden olabilir.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

SEYAHAT imkanlarınız salı günü doğan yeniayla beraber artacak ve önümüzdeki haftalarda daha hareketli olacaksınız. Toplantı, yazışma ve görüşmeler ya da bir kontratla ilgilenebilirsiniz. Her zamankinden daha tedbirli ve gerçekçi yaklaşacak, anlık duygularla hareket etmeyeceksiniz. Merkür gerilediğinden gecikmeler olabilir, 10 Şubat’a kadar imza atmayın ve bağlılık altına girmeyin. Eve ait konularda ise aldanabililirsiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

YILIN bu döneminde para işleri ön plana çıkar. Yeniayın ardından nakit akışınızı düzenleyebilir, alacak-vereceklerinizi organize edebilirsiniz. Eğer önceden söz verildiyse zam talebinde bulunun ama yeni bir girişimde bulanacaksanız Merkür gerilemeye başladığından beklediğiniz cevaplar 10 Şubat’a kadar gecikebilir. Ayrıca yakın akrabalarla ilgili belirsizlik olabilir. Hafta başı hem şehir içi ulaşımda hem de seyahat sırasında zorlanabilirsiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

SİZİ aynı anda kararsızlığa sürükleyen ve harekete geçmeye zorlayan etkiler altındasınız. Kaygan bir zeminde ilerler gibi her an fikrinizi değiştirmeye ve duygusal kararlar almaya eğimli olabilirsiniz. Doğum gününüzden önce içe kapanabilir ve kendinizi sorgulayabilirsiniz. İçsel bir temizlik yapmak, fobilerden, psikolojik yüklerden ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz.