Yenilgiye rağmen aynen yola devam

Daha maçın hemen ilk dakikalarında Harry Kane’in kalemize atmış olduğu İngiliz golü ile yenik duruma düştük. Yalnız bu gol ne yazık ki ofsayttı. Böylesine enternasyonal müsabakaları yöneten hakemler böylesine net ofsaytları görmezlerse, bizim hakemlerimize bu kadar ağır baskılı yorumlar yapmamız biraz da acımasızlık oluyordu.

Bu golden sonra Ozan’la pozisyon bulduk ama golü bulamadık. Volkan Şen’in geliştirip “Al at” pasını Hakan Çalhanoğlu beraberlik golümüz olarak ağlara gönderdi. 2. yarı ise Mehmet Topal, bireysel hatasından kaynaklanan pozisyonun ardından penaltıya sebep oldu. Ama Kane topu dışarıya atarak bizim şanslı anımızı ilan eden oldu.

Böylesine hazırlık maçlarındaki sonuçlara bakmam. Hele ki İngiltere gibi güçlü bir rakibin varsa iyi futbola yakın bir görüntü de veriyorsan, yensen de yenilsen de ilerisi için umut vermiş olursun.

Bizim futbolcularımız rakibini hiç de gözünde büyütmeden, sakin, tedbirli ve topu ayağa oynayarak İngilizler’den aşağı kalmadı. Vardy’nin atmış olduğu ikinci İngiltere golünde ise savunmamızdaki inanılmaz tedbirsizlik adeta rakibimize golü hediye etti.  Yoksa maçın sonucu en kötü şartlarda beraberlikti. Ama şans fektörü bir kez daha bizden yana olmayınca maçın bitme zamanında kalemizde görmüş olduğumuz bu ikinci golle bir kez daha kaybeden olduk.

Futbol serüvenimizde rakibimize ilk golü atan Hakan Çalhanoğlu tarihimize geçmiş oldu. Keşke maçı kaybetmemiş olsaydık da Hakan’ın atmış olduğu bu gol taçlansaydı. Maçın bitme noktasına yaklaşan anlarda ise Olcay Şahan ile gole yaklaştık ama bir kez daha kaçıran taraf olduk

Olsun... Ben bu Milli Takımımız’ı, kaybetmesine rağmen ortaya koyduğu mücadeleden dolayı beğendim. Hiç üzülmeye gerek yok. Aynen bu şekilde yola devam.