Yer Sarı, gök Kırmızı

Galatasaray 19’uncu şampiyonluğuna son maçında Trabzonspor’u da yenerek ulaştı. Devre arasında Drogba ve Sneijder’ı aldıktan sonra Sarı-Kırmızılılar’ın şampiyonluk yolunda zorlanmayacağını söylemiştik. Nitekim öyle de oldu. Sarı-Kırmızılı takımın şu andaki kadrosu Türkiye Ligler’i için çok fazla ama Avrupa için yeterli değil.

Amrabat’la, Emre Çolak’la ve bu yıl oynadığı futbol gözönüne alınırsa Hamit’le G.Saray’ın Avrupa’da final oynaması ve kupayı alması pek mümkün görünmüyor. Sarı-Kırmızılılar önce Melo sorununu çözmeli. Ardından bir solbek ve de savunmanın ortasına bir futbolcu. Bu transferlerden sonra ve eldeki takım da korunursa, Galatasaray  fazla zorlanmadan seneye 20. şampiyonluğa ulaşır. Bunun en büyük nedeni Fenerbahçe’de ciddi transfer yapacak para olmaması. Beşiktaş’ın durumununsa herkesin bildiği gibi eldeki kadroyu bile muhafaza edecek güçte bulunmaması. Ama Galatasaray’ın hedefi Türkiye Ligi değil. Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan Galatasaray, seneye finalin kapısını zorlamak istiyor. Bunun için ciddi paralar harcayıp, büyük transferler yapmak şart.

Ünal Aysal’ın dediği gibi 30-40 milyon euroyu tek futbolcuya verebilecek maddi düzeyde değiliz. Bu durumda da Robben gibi bir transfer hayal oluyor. Onun gibi 1-2 futbolcu almazsanız zor final oynarsınız Şampiyonlar Ligi’nde. Bu sezon Türkiye Ligi’nin en iyi takımıydı G.Saray ve şampiyonluğu haketti. Keşke son haftalarda yaşanan üzücü olaylar olmasaydı da, Sarı-Kırmızılı camia dilediğince kutlayabilseydi şampiyonluğu. Bu arada G.Saray’dan gitmesi olası futbolcular arasında Elmander, Ujfalusi, Amrabat, Engin ve Çağlar sayılıyor. Tabi Umut Bulut’un bonservisi alınacak mı, yoksa ondan da mı vazgeçilecek henüz belli değil. Necati’nin Eskişehir’den haber gönderip “Ben dönmek istiyorum” demesi maliyeti çok daha yüksek olan Umut’un gideceğine işaret. Öte yandan Riera’nın takımda kalacağına kesin gözüyle bakılıyor. 19’uncu şampiyonluk bütün camiaya hayırlı olsun.