Yersen, değil mi?

Şu hakem kararları üzerinden büyük kulüpler ile küçükler arasında ayrışma yaratma sorumsuzluğuna dikkat çekmek istiyorum.

Hakem bir hata yaptı mı, bu hemen küçük kulüp teknik direktörü tarafından 'İşte böyle büyükler kayırılıyor, bununla mücadele etmemiz zor" olarak yorumlanıyor.

Bu fikri destekleyen çok yorumcu da var.

Olayın temeline bakmadan, küçükleri koruma kahramanlığına soyunanlar gırla!

Karar neden yanlış verilmiş, yanlış mı değil mi... Bakan eden yok. Fikir hazır, lafı yapıştır gitsin. "Büyükler kayırılıyor, buna alışacağız..."

Burada bir kandırmaca var.

Önce şunu söyleyeyim: Hakemler hata yapıyor. Ama bunu herkese yapıyor. Büyük kayırmak için özel amaçlı yapmıyor. Büyüklerin canını yakan sayısız hakem yanlışı da var! Yok mu?

Evet, kandırmacaya geçelim:

Çoğu teknik adam, kendi hatasını, takımının yetersizliğini örtmek için bu yolu KULLANIYOR!

Büyük paralar kazanmaktalar. Onlara laf gelmesin, kazançlara devam etsinler diye bu yolu kullanıyorlar.

İşi bilmeyen kimi yöneticileri de bu saptırmaca ile kandırıyorlar!

Yöneticiler onlara katılıp, ezber düşünce ile veryansın ediyorlar!

Hakemler hata yapmakta. Hatalarıyla hepimizi zaman geliyor, çıldırtıyorlar. Burunlarının dibindeki olayı göremiyorlar. Gördüklerini yanlış değerlendiriyorlar. Evet...

Ama bunu belli bir amaç için, kasıtla mı yapıyorlar? Hayır!

Adamlara beceriksiz, yeteneksiz, yetersiz diyebiliriz... Ama bunu 'büyükleri kayırmak için özellikle yapıyorlar', diyemeyiz!

Ben, hakemin büyükler aleyhine yaptıkları hatalardan yakınan, "Ne biçim hakem bu, bizi kayırdı" diyen, küçük takım teknik adamı görmedim! Kolay kolay göremeyiz de... O hatalardan yararlandıktan sonra, kendi büyük becerileri ile kazandıklarını ballandıra ballandıra anlatırlar hatta kimileri! Hakemin hatasıyla kazandıkları penaltı ile puanı kurtardıktan sonra coşku gösterileri yapanlar oldu daha birkaç hafta önce...

Okan Buruk, Beşiktaş-Sivas maçında aleyhlerine verilen penaltıya itiraz etti... Bu penaltı 'görüşe göre' su kaldırır. Zira kimi yapılan itmeyi 'hafif sayar' penaltı değil der, kimi de "itme hafif de olsa adamı düşürdü" der, hakem gibi, penaltı verir...

Ama aynı Buruk, Atıf-Rhodolfo arasındaki mücadeleye de 'penaltı' dedi! Oysa ince bir pozisyondu ama penaltı ile ilgisi yoktu! Demek ki Buruk her durumu kendine göre yontuyordu!

Herkes kendi doğrusu ile özel çıkarı doğrultusunda düşünürse bu sorunu çözemeyiz. Bir ortak akıl kullanmazsak gereksiz kavgalar sürer gider...