Yeter artık Van Persie

Fenerbahçe’nin hazırlık maçlarındaki performansını beğenmedim. Panathinaikos ile oynanan ilk ciddi hazırlık maçı galibiyete rağmen futbol adına beklenilen düzeyde değildi. Ardından Sparta Prag karşısında aynı şekilde beğeni kazanmadı. S.Prag maçını tribünden izleyen başkan Aziz Yıldırım da oyunu beğenmeyenlerden yana oldu. 3 günlük bir süreç içinde Monaco karşısına çıkacak olan Fener’de Pereira hala sistem arayışı içinde. Savunmayı üçlesin mi, dörtlesin mi karar veremiyor. Artık bir karar vermesi lazım.

Fenerbahçe’nin orta sahası çok zayıf geliyor bana. Bu orta saha organizasyonuyla aynı şekilde oynamaya devam ederse F.Bahçe savunması kevgire döner. De Souza geçen sezonki görüntüsünden farklı değil. 10 metrekare içinde oynamaya çalışıyor. Ayağına aldığı her topu ya enlemesine ya da geri oynuyor. Ozan Tufan bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak bana göre o da yeterli değil. Futbolunu çok beğendiğim Salih, oyunu iyi okuyup güzel paslar veriyor ama oyundaki devamlılığı bir hayli zayıf.

Bana göre tek hazır görünen futbolcu savunmadaki Kjaer. Şener Özbayraklı ilk geldiği gibi değil. Hasan Ali fena değil. Bununla birlikte ben hala Gökhan Gönül ve İnter’e giden Caner’i Fenerbahçe inşallah aramaz diyorum.

Sevgili kardeşim Mahmut Uslu, Gökhan için “O da kim ya” gibi laflar ediyor. Onun gibi sporun içinden gelmiş bir adamın böylesi abuk laflar etmesini şahsen ben iyi karşılamadım.

Fernandao ise sezonu 94 kilo ile kapatmışken bu sezon başı 104 kiloyla geldi. Yahu kardeşim sen futbolcu musun, yoksa ağır sıklet güreşçisi misin? Bir insan yeni sezona bu kadar hazırlıksız gelir mi? Koşamıyor, top kontrolü zayıf. En büyük özelliği olan kafa toplarına ise vücut ağırlığından sıçrayamıyor bile. Emmanuel Emenike, Panathinaikos’a attığı gollerden sonra adale sertliği nedeniyle Sparta Prag maçında oynamadı. Bunlar iyi profesyonel değiller. Sezona girerken kendilerini iyi hazırlamalıydılar.

Bir de Robin Van Persie diye problemli bir adam var. Onun da ne yapmak istediği anlamış değilim. Kapalı salonda idman yapıyormuş. Fenerbahçe fitness center değil kardeşim. Bu kadar kapris yeter. Gitmek istiyor fakat alan yok. Sıkmaya başladı. Monaco maçı öncesi daha yeni takım idmanına katılan oldu. 2-3 günlük takım çalışmasıyla nereye kadar Monaco karşısına hazır olacak? Bu anlayışa ben ters bakıyorum.