Yeter artık!

Öncelikle söylemek istiyorum ki Pazar akşamı Trabzon’da oynanan Trabzonspor -Fenerbahçe maçında kale arkası hakemi Volkan Bayarslan’a yapılan saldırı iğrenç bir eylemdir. Bir maç içersinde hakemler ne karar verirse versin hiç kimsenin bir hakeme böyle bir davranışta bulunma hakkı yoktur ve bunu yapanlar 6222 sayılı sporda şiddetin önlenmesine yönelik kanun hükümlerine göre yargılanmalı ve gerekli cezalar en ağır bir şekilde verilmelidir.

Ayrıca saha içerisinde bulunan onca güvenlik görevlisine rağmen oyun alanına atlayan bir serserinin nasıl olup da engellenemediğinin, var olan güvenlik zaafiyetinin nedenlerinin, stadyumda olayların başlaması ile TFF temsilcilerinin neden duruma neden müdahil olmadığınım kesinlikle açığa kavuşturulması gerekir.

İstanbul’da oynanan Galatasaray -Trabzonspor maçında hakemin elindeki kartı alıp hakeme kırmızı kart gösteren Salih Dursun’u maçtan sonra yanına alıp basın toplantısında kahraman ilan edenler, Salih Dursun’un ismini sokaklara vermeye kalkışanlar ne kadar hata yaptıklarını sanırım şimdi daha iyi anlamışlardır.

Ben senelerce Trabzon’da maç yönettim ve hiç bir sorun yaşamadım. Trabzon şehri gitmekten en çok keyif aldığım yerlerden birisiydi. Hala da Trabzon’da çok sevdiğim dostlarım var. Ancak son dönemde Trabzon’da yaşananları anlamakta güçlük çekiyorum.

Hakeme yönelik saldırılara son verilmesi gerektiğini söyledik. Ancak bir önceki sezonda Trabzon’da oynanan Trabzonspor -Fenerbahçe maçını yöneten ve yaşanan olaylar nedeniyle maçı tatil etmiş olan, daha geçen ay Trabzonspor’un mağlup olduğu Beşiktaş maçında da düdük çalmış Bülent Yıldırım’ı, ortalık bu kadar gerginken tekrar Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maça hakem olarak atamak hangi aklın ürünüdür?

MHK ne yapmak istemektedir?

MHK’nin görevi maçlara doğru atamalar yapmak değil midir?

MHK başkanı Kuddusi Müftüoğlu ve yardımcısı Bünyamin Gezer bu karşılaşmaya hakem olarak Bülent Yıldırım’ı atayarak yangına körükle gitmişler ve bu çirkin olayların yaşanmasına çanak tutmuşlardır.

Nasıl ki yaşanan bu çirkinliklerden Trabzonspor’un ceza alması gerekiyorsa yaptığı görevi yüzüne gözüne bulaştıran MHK’nin de üstüne düşeni yapıp istifa etmesi gerekmektedir. Buradan hakem derneği başkanı ve yöneticilerine de seslenmek istiyorum. Bu olaylara karşı sadece kınama yapmakla mı yetineceksiniz? Eger bu hakemlerin haklarını savunmayacaksanız lütfen o koltukları boşaltın.