Yeter artık Yusuf Namoğlu!

Serkan Çınar 20 Kasım’da Kasımpaşa -Karabükspor maçını yönetti ve kural hatası yaptı. Normal şartlarda ceza alıp dinlendirilmesi gereken Serkan Çınar’ı ertesi hafta Beşiktaş - Başaksehirspor maçında dördüncü hakem olarak gördük.

Ardından da Kayserispor - Trabzonspor maçını yöneten aynı hakem Kayserispor’un iki tanesi çok net, biri tartışılabilecek üç tane penaltısını vermedi ve hakemin haksız kararları nedeniyle maçı kaybeden Kayserispor teknik direktörü Hakan Kutlu ise görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Peki, zavallı Hakan Kutlu ekmek parasını kazandığı görevinden hakem kararları nedeniyle istifa ederken Kayserispor’u doğrayan Serkan Çınar’a ne oldu biliyor musunuz?

Cezaya girdiğini zannediyorsanız yanılıyorsunuz!

Kayserispor teknik direktörü Hakan Kutlu’nun görevinden ayrılmasına neden olan hakem Serkan Çınar Kasımpaşa -Rizespor maçında düdük çaldı.

Peki, sana soruyorum ey MHK başkanı Yusuf Namoğlu, hadi delikanlı gibi cevap ver!

Senin hakemin Serkan Çınar’ın veremediği o penaltı kararları eğer ki Trabzonspor aleyhine olsaydı sen bu Serkan Çınar’a bu hafta maç verebilir miydin? Veremezdin Yusuf Namoğlu, Veremezdin çünkü Trabzonspor lehine bir yıl önce hata yapmış olan Deniz Ateş Bitnel’e hala maç vermiyorsun korkudan.

Sen bu ülkede FIFA hakemliği, milletvekilliği, belediye başkanlığı yaptın be Yusuf Namoğlu, bir MHK Başkanlığı koltuğu için kariyerini ayaklar altına alma! Yazık, çok yazık!

Cumartesi akşamı Beşiktaş - Bursaspor maçında seyrettiğim Bülent Yıldırım tam bir matematik uzmanı gibiydi.

Çok ince denklemler içerisinde, çok ince kararlar verdi. Kaleci Harun’un ayağına gaddarca basan Marcelo’ya, gördüğü halde kırmızı yerine sarı kart verdi.

Oyun iki farkla Beşiktaş lehine devam ederken yine gördüğü halde Bursasporlu Ertuğrul’u ve Merter’i ikinci sarı kartlardan oyundan ihraç edemedi. Beşiktaş lehine gri dediğimiz iki pozisyonda penaltı kararı verdi. Bu iki penaltı için niye verdin Bülent Yıldırım diyemem, ancak aynı pozisyonlar büyük takımlar aleyhinde olduğunda o penaltıları böyle kolay veremediğini çok iyi biliyorum.

Gelelim Antalyaspor - Fenerbahçe maçında Sow’un röveşata ile topu rakip ağlara gönderip Cüneyt Çakır’ın golü iptal ettiği pozisyona.

Bu pozisyonda Cüneyt Çakır’ın golü iptal kararı sonuna kadar doğrudur ve buna gol diyecek adamın TV karşısında maç seyretme lisansının bile iptali gerekir! Burada top kafa ile oynama yüksekliğinde, Antalyasporlu Chico’nun kafa ile oynayabileceği mesafede idi ve Antalyasporlu oyuncu topa kafası ile dokunmak istediğinde Fenerbahçeli Sow’un iki ayrı faulüne birden maruz kaldı.

Sow önce rakibi için tehlikeli olacak ve endirekt serbest vuruşu gerektirecek şekilde ayağını rakibinin kafa hizasına kaldırdı, ardından da direkt serbest vuruşu gerektirecek şekilde rakibinin kafasına ayağı ile vurdu, yani bir değil iki ayrı faulü bir arada yaptı. Sonuçta Çakır doğru karar verdi.