Yeter Fırat artık bırak!

Yıllardır hakem camiasının içindeyim. FIFA listesine girip, daha sonraki senelerde listeden çıkartılan ve Süper Lig hakemi olarak hakemlik yaşantısına devam eden hiç bir hakemin başarılı olduğunu görmedim. Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım ve Tolga Özkalfa, FIFA kokartını kaybedip halen hakemliğe devam eden ancak yönetimleri ile yerlerde sürünen canlı örnekler. Geçmişe baktığımız zaman da şu anki MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu dahil bir düzine daha buna benzer isim sayabilirim.

İşte bu isimlerden Fırat Aydınus, Pazartesi akşamı düdük çaldığı Başakşehir-Fenerbahçe maçındaki kararları ile başarılı geçmişine gölge düşürdü ve kendi kariyerini de ayaklar altına aldı.

Her hakem hata yapabilir ancak Fırat Aydınus’un yaptıkları artık hata olmaktan çıkmış. Fırat Aydınus maçlara berrak bir kafa ile çıkamıyor ne yazik ki! Geçen hafta Bursaspor-Galatasaray maçında çok net sarı kartlık iki pozisyonda Selçuk İnan’a bir tane dahi sarı kart göstermeyen Fırat Aydınus, Pazartesi akşamı da karmakarışık bir kafa ile çıktığı maçta gözünün önündeki çok net pozisyonda düdüğü ağzına götürmesine rağmen Fenerbahçe aleyhine penaltı çalmaya cesaret edemedi, yüreği yetmedi, o düdüğü üfleyecek nefesi kendisinde bulamadı.

Üstelik bu Fırat Aydınus, bu MHK’nin profesyonel hakemi!

Eğer ki bizim ülkemizde profesyonel hakemlik böyle yapılıyorsa, bizim Fırat Aydınus için tam profesyonel diyebilir miyiz? Senin bu konudaki görüşlerin nedir ey MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu?

Çünkü geçen haftaki çok kötü yönetiminin üzerine bile bile Fırat Aydınus’u Başakşehir-Fenerbahçe maçına verdiğin için sen de suçlusun Kuddusi!

Artık Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım ve Tolga Özkalfa gibi isimler acilen hakemliği bırakmalı veya bıraktırılmalıdırlar. Geçen hafta arası Şampiyonlar Ligi maçında gurur ve keyif ile izlediğim Cüneyt Çakır’ı hafta sonunda yönetmiş olduğu Gaziantep-Eskişehir müsabakasında hiç beğenmedim. Verdiği ve vermediği penaltı kararları ile maçın önüne geçip beni hayal kırıklığına uğrattı. Pazar akşamı oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisini yöneten Mete Kalkavan için ise güzel şeyler söylemek istiyorum. Bu sezon başında babasının çok üzücü bir rahatsızlık yaşamasına rağmen sezon boyunca harika bir performans gösteren Mete Kalkavan tartışmasız bir şekilde Süper Lig’in en az hata yapan ve en başarılı hakemi olarak göz doldurdu.