Yeter ki istesinler!

İsmail Kartal yönetiminde son 3 hafta üst üste kazanan, 6. haftada Galatasaray’a yenildikten sonra hiç mağlubiyet almayan Fenerbahçe, bu maçı da alarak galibiyet serisini 4’e çıkarmayı planlamıştı.

Mersin İdmanyurdu ise Rıza hoca ile birlikte ikinci defa çıktığı Süper Lig’de hem kadro kalitesi olarak hem de saha içinde sergiledikleri oyun olarak 6. sıradaydı ve 21 puanları bulunuyordu. Son 3 maçta da iyi oynamalarına rağmen kazanamamışlardı.

Bu maçta Fenerbahçe 4 forvetinden ikisi olan Emenike ve Webo’dan sakatlıkları sebebiyle yoksun olsa da Sow, Alper, Kuyt ve Emre inanılmaz iyi performans sergileyerek bu isimleri hiç aratmadılar.

İlk 15 -20 dakika Mersin İdmanyurdu’nun iki pozisyonu vardı. Bu bölümden  sonra Fenerbahçe, takım olarak oyuna ağırlığını koydu. Meireles, Alper, Sow paslaşmasında son vuruşu yapan Mehmet Topal, şık gol vuruşuyla 1-0 takımını öne geçirdi. İki bekini de oyuna sokmaya başlayınca Fenerbahçe, oyunu rakibin sahasına yıktı ve çabuk isabetli paslaşmalarla üstünlüğü ele geçirdi. Alper, Sow ve Kuyt’ı bu maçta çok arzulu ve istekli gördüm.

Yenilen golle Mersin İdmanyurdu takımı bir maçta ilk yarıda ilk kez yenik duruma düştü.

Defansta Volkan Demirel önlediği gol pozisyonları ile öne çıktı. Alves, Egemen iyi bir ikili oluşturdular, ilk topları rakiplerinden önce karşıladılar. Orta sahada Meireles oyunun bütün inisiyatifini elinde tuttu. Mehmet Topal;  hem top kapıyor, hem atakları başlatıyor, hem de gidip gol atıyor. Bundan iyisi Şam’da kayısı!

İkinci yarıda; Galatasaray maçındaki etkili oyunundan çok uzak bir Mersin İdmanyurdu vardı sahada. Ne bir kaliteli atak, ne de rakibini zorlayıcı bir oyun sergilediler. Oyunun büyük bölümünde Fenerbahçe takım olarak rakibin 1. bölgesinde, yani gol bölgelerinde çok etkili olduysa da, Sow bunları gole çeviremedi. Diego oyuna girdikten sonra etkili olmasına, iyi de oynamasına rağmen penaltıyı kaçırdı. Fenerbahçe farklı kazanabileceği bir maçı tek golle alıp dörte dört yaptı.

12-13 oyuncusu için “Yaşlı zorlanıyor” denilen bu kadro, bana göre şampiyonluğun en büyük adayıdır. Yeter ki bu oyuncular istesinler ve böyle oynasınlar.