Yiğidin hakkını yiğide verelim

Galatasaray, Beşiktaş karşısında iyi oynamamasına rağmen Süper Kupa’yı da kaldırmayı başardı. Dursun Özbek ve yönetimini iş başına geldiğinden bu yana sürekli eleştiriyorum. Ama yiğidin hakkını yiğide de vermek gerek. İşte o zaman bu zaman...

Başkan göreve başlayalı 15 ay oldu, nazar değemesin onun döneminde kazanılan kupa sayısı 5 oldu. Yalnız şu da unutulmamalı, dost başarılar sırasında acı söylemeli ki, zafer sarhoşluğuna kapılınmasın. Levent Nazifoğlu benim çok eski dostum. Futbolu iyi bilir, çok da iyi bir Galatasaraylı’dır. Ancak onun benim dostum olması, doğruları söylememe engel değil. G.Saray’da defansa alınan Serdar Aziz için söylenecek laf yok. Tek kelimeyle Türkiye’nin en iyi stoperlerinden biri demiştim. Ancak uzun zaman oldu, Serdar’ı hala göremedik. Bir an önce form tutup, 11’i zorlamalı. Nazifoğlu, ‘Serdar’ı ben transfer ettim’ diye açıklama yapmış. Haklıdır, çok iyi bir futbolcu aldı ama karşılığında da dünyalar verildi bu unutulmamalı.

Levent Nazifoğlu futbolcunun değerini de iyi bilir. Yalnız ona şunu hatırlatmamda yarar var. Kendilerine kulüp bulmaları istenen 4 futbolcu için söylediklerini biraz yadırgadım. Ona derim ki, kendini o oyuncuların yerine koy (!) Yalnız o futbolcular da şunu iyi bilmeliler. Oynamadan, ter dökmeden kazanılan para “helal” değildir. Gidin kardeşim, kendinizi gösterin.

Süper Kupa mücadelesi yeni transferlerden Eren Derdiyok’un henüz hazır olmadığını, Tolga Ciğerci’nin alışma sürecinde olduğunu gösterdi. Galatasaray’ın takım savunmasındaki zaafları sürüyor. Savunmanın kademe hataları fazla. Podolski’nin 3-4 hafta olmayışı Galatasaray için kötü. Oraya yeni bir oyuncu gelse dahi Süper Lig başlıyor, adaptasyon süreci var. Eren bu açığı kapatabilir mi? Fizik ve kondisyonu tam bir Eren bunu başarabilir. Takımın en iyisi her zamanki gibi Muslera. Bruma da keyif veriyor.

Yeni sezon Galatasaray için pazartesi günü başlayacak. Ligin ilk maçları bütün takımlar için zordur. Ben Cim-Bom’un Karabük maçını, kalitesi ve kupanın verdiği moralle rahat geçeceğine inanıyorum.