Yılbaşı gecesinden notlar...

Yılbaşı gecesi ekran ekran dolaştım. Önce Sibel Can’ın elbisesinden daha doğrusu dekoltesinden başlayayım.Kadife gibi bir ses, güçlü bir yorum neden böyle fazla dekolte bir elbiseye ihtiyaç duyar acaba? 

Görsellik bir sanatçı için önemlidir elbette ama o dekoltenin estetik bir tarafı da yoktu. İnsanları mukayese etmeyi sevmem ama Hülya Avşar’ın yılbaşı gecesi için katıldığı O Ses Türkiye’deki kıyafeti daha doğru düzgündü. İyi haber, yönetmenler ve kameramanlar dekolteye zoom’lama alışkanlığından bir miktar da olsa vazgeçmişler...

***

Cem Yılmaz bu aralar sempatikliğini kaybediyor olabilir mi? Bir sürü insan Cem Yılmaz’ı seyretti ama gece boyunca arayanlarla yaptığım tele-anketin verdiği sonuca bakarak yukarıdaki soruyu sordum. Sebebi magazin medyasındaki haberler mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.

Bildiğim eskiden Cem Yılmaz’ın herkese daha sempatik geldiği yolunda aldığım izlenim...

***

Mizah tüm sene kan kaybetti ama yılbaşı gecesi kanallar mizah ağırlıklıydı. Yıllar önce, Sezen Aksu Avrupa Yakası’na konuk olup, Ata Demirer ile düet yaptığından beri dizilerin özel bölümleri iş yapıyor. Bu sene de özel bölümlü diziler vardı ama Avrupa Yakası’nın çıtayı çıkardığı noktaya çıkabilen olmadı.

Bu arada TRT Spor’daki nostalji dolu yayın ve o yayın için harcanan emeğin de altını çizmek lazım...

***

Gelelim haber kanallarına, programlardan ziyade çalışanlardan söz edelim.

Siz ekranda sadece muhabirleri gördünüz ama kameraman, reji ve teknik ekipler, ulaştırma personeli yeni yıla haber kanallarından bir sürü insan çalışarak girdi.

Eğlence kanallarının ana kumandalarını da es geçmeyelim.

Hepsine hepimiz adına koca bir teşekkür etmek lazım. Aksi çok ayıp olur...