Yıldırım’ın penaltı kararı hatalıydı

Başakşehir, başkanı, teknik direktörü, futbolcuları ve futbol sistemi ile kesinlike Süper Lig’de 17 haftalık ilk bölümün en başarılı takımıydı. Fenerbahçe dün akşam yenilgisiz rakibi karşısında şampiyonluk yarışından kopmama adına çok iyi oynamasa da, çok iyi mücadele ederek Başakşehir’e ilk yenilgisini tattırmayı başardı.

Geçtiğimiz hafta sakatlanan Mehmet Topal’ın yokluğunda böylesine önemli bir maçta Salih ile oyuna başlamayı yeğleyen Advocaat ise herkesin kafasının karışmasına neden olurken, geçen hafta hiç şans vermediği Alper’i ise ilk 11’de oynattı. İlk 45 dakika içinde oyuna çok iyi motive olup sahanın her yerinde rakibine baskı yapıp oynatmayan ancak rakibinin kapanması nedeniyle oyun kurmakta da zorlanan ve Ozan ile bir de şans golü bulan bir Fenerbahçe izledik. İkinci yarıda Fernandao ile bir de penaltı vuruşundan yararlanmayan Sarı-Lacivertliler şampiyonluk yarışında bende varım dedi.

Bülent Yıldırım son dönemin tartış- masız bir şekilde en başarısız hakemlerinden birisi olmasına ve bu sezon önemli maçlarda çok önemli hatalar yapmasına rağmen ilginç bir şekilde bu maça atandı!

Dün akşam hatalı bir penaltı kararı verdi, faullerde ve disiplin uygulamalarında oldukça dengesizdi. Kaleci Volkan Babacan’ın penaltı vuruşunu kurtarması ise hakem adına önemli bir şanstı. Oyunun ilk yarısında Josef ile Mehmet Batdal arasındaki mücadelede verdiği ucuz bir faul kararı sonrasında itiraz eden Josef sarı kart gördü. Alper ile Uğur arasındaki mücadele sonrasında Uğur’a gösterdiği sarı kart ise çok komikti. Rakip ceza alanı içinde Fernandao’nun yerde kaldığı pozisyonda hakemin devam kararı doğruydu ve penaltı gerektirecek bir ihlal yoktu. Rakibine sert bir fauller yapan Ozan, Fernandao ve Mahmut’a gösterdiği sarı kartlar yerindeydi. İkinci yarıda Karavaiev ‘in ayağına basan Mehmet Batdal’a sarı kart göstermeyerek hata yaptı.

Başakşehir ceza alanı içinde Hasan Ali’nin şutunda penaltı beklentisi ile elle oynama itirazlarında bulunan Fenerbahçeli oyuncuların bu beklentisi yerinde değildi. Eren-Fernandao mücadelesinde herhangi bir ihlal yoktu hakemin verdiği penaltı kararı hatalıydı.