Yıldırım-Kocaman birlikteliği ve Sneijder

Temmuz ayı geldi ve Süper Lig’in başlamasına kırk gün kadar kısa bir süre kaldı. Kısa bir süre diyorum, çünkü bu süre takımlarına bundan sonra dahil olacak oyuncular için sezonun ilk maçlarına hazır olmak adına yeterli olmayabilir.

Son üç sezondur şampiyonluk yaşayamayan ve bu sezon kesinlikle şampiyon olmayı kafasına koymuş olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım daha önce çok kesin bir şekilde söylediği “Ben olduğum sürece Aykut Kocaman bu takımda görev yapamaz” cümlesini, “Herkes hata yapabilir, Ben de hata yapabilirim” gibi sözler ile geçiştirip Aykut Kocaman’ı Fenerbahçe Teknik Direktörü yapan imzayı basının önünde attı. Ancak Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman gibi iki keskin karakter arasındaki barış ortamının ve bu birlikteliğin ne kadar süreceğini, ben de çok merak ediyorum.

Sarı-Lacivertli takımda Mehmet Ekici ve Valbuena transferleri taraftarı biraz da olsa rahatlattı. Ancak savunmanın her iki tarafına da çok iyi birer bek transferi gerekli. Aykut Hoca’nın söylediği gibi çok iyi bir golcünün de takıma dahil olması yararlı olur.

Galatasaray takımında ise Gomis, Belhanda ve Maicon transferleri taraftarı heyecanlandırırken, Sneijder’ın durumunun netlik kazanmamış olması önemli bir sorun olarak görünüyor.

Teknik direktör İgor Tudor’un göreve geldiği günden bu yana Sneijder’a karşı pek olumlu bakmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak ülkemize alışmış olan ve Sarı-Kırmızılı taraftarların da çok sevdiği Hollandalı yıldızın takımında kalması Galatasaray adına çok doğru bir hamle olacaktır. Aksi takdirde yeni transfer Belhanda’nın hemen yeni bir Sneijder olmasını beklemek biraz hayalcilik olur.

Son iki yılın şampiyonu Beşiktaş’ta ise tam bir sessizlik hakim. Bazı amatör branşlarda kısıtlamalara giden Siyah-Beyazlı yönetim futbol takımının Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olması için Aboubakar’ın durumunu bir an önce açıklığa kavuşturmalı ve stoper mevkii için de çok iyi bir oyuncuyu kadroya dahil etmelidir. Trabzonspor da 50. yılında zirve mücadelesi yapacaksa, kadrosuna kaliteli oyuncular almak zorunda. Yeni isimler mutlaka ilk etap kampı sırasında gelmeli.