Yıldızın varsa kazanmak kolay

Galatasaray, Kayseri deplasmanında maça golle başladı. Takım olarak moralli geldikleri Kayseri'de erken buldukları gol moralleri iyice yerine getirince, çok daha iyi oynamaya başladılar.  İleri uç ile orta saha iyi organize olduklarından çok rahat pozisyon buluyorlar.  Burak golcülüğünü de kullanarak takımını bir anda 3-0 öne geçirdi.

Bobo'nun oyundan atılmasıyla Kayserispor zaten iyi oynayan Galatasaray karşısında zor durumlara düştü. 7 maçtır yenilmeyen Kayserispor belkide ilk defa bu kadar zor duruma düştü. Hamit'in sakatlanıp Sabri'nin oyuna dahil olması Galatasaray orta sahasını daha da süratlendirdi. Herkesin iyi olduğu Galatasaray takımına karşı ilk yarıda 10 kişi kalmış Kayserispor'un elinden bu kadar gelebildi  İkinci yarı Kayserispor'un daha kontrollü oyunu ile başladı. Galatasaray da bu oyuna karşılık daha çok topa sahip olup, daha çok pas yaparak vakit geçirmeye  çalıştı. Hatta ilerleyen dakikalarda işi iyice oluruna bıraktılar. Gol pozisyonlarında lakayt davranmaya başladılar..

Özet olarak futboldan zevk alarak oynamaya çalışan bir ekip kurunca bunun meyvalarını almamak mümkün değildir. Galatasaray, sahaya çıkanı, kulübede oturanı, hatta kadroya giremeyeniyle tam bir dayanışma içinde olduğunu sahada ortaya koyuyor. İşte böyle olunca da maç kazanmak bir anlamda kendiliğinden geliyor.

Sahasında zor gol yiyen kaliteli bir takım olan Kayserispor maçında da hiç zorlanmadan 24 dakikada 2-0 öne geçmeyi bildiler. Galatasaray'a karşı açık oynamak da, kapalı oynamak da bir dert. İleri uçta seri ve golcu futbolculara sahip olan Aslan en ufak bir hatayı affetmiyor. Dolayısıyla rakip hücuma çıkarken mutlaka savunmasını güçlü tutmaya çalışıyor, böyle olunca da hucumda Galatasaray'a karşı çoğunluk sağlayamıyorlar.

Kayseri elinden geleni ortaya koymasına rağmen Drogba ve Burak o kadar yıpratıcı depar attılar ki, orta sahalarını çok rahatlattılar. Selçuk, Sneijder, Melo ve Sabri tam bir uyum içerisinde oynadılar. Belki ileri uç gol attığı için göze batmıyor gibi görünse de savunma çok basit hatalarla açık veriyor..