Yıldızları neden tutamıyoruz?

Çok koyu bir Fenerbahçeliyim ama Drogba gibi bir yıldızın Galatasaray’da oynamasından da çok mutlu idim. Hele Sneijder ile birlikte, istekli bir maç oynadıkları zaman seyirlerine doyum olmuyor idi.

Drogba, Galatasaray’da demiyorum, Türkiye’de ancak 18 ay kaldı ve gitti.

Drogba 1978 doğumlu, kaç yaşında olduğunu siz hesaplayın ama bu çapta yıldızların, kendileri oynamak istedikleri sürece kaç yaşında olduklarının da çok önemi yok.

Üstelik Drogba Haziran ayında Brezilya’da Fildişi Sahili milli formasını da giyecek. Önümüzdeki sezonda da İngiltere’den de, İtalya’dan da çok ciddi teklifler var.

Konu David Beckham’ın ABD’de ya da göstermelik olarak Paris St. Germain’de oynaması gibi bir konu da değil.

Drogba’dan üstelik G.Saray geçtiğimiz 18 ay zarfında da maksimum verimi alamadı.

Benim aklımda daha ziyade İstanbul’da Real Madrid’e attığı gol kalacak.

Galatasaray’ın bu büyük yıldızı bir sene daha kadrosunda neden tutamadığını, teknik direktörün, üstelik Mancini bence çok iyi bir teknik direktör, bu çapta bir isimden nasıl oluyor da maksimum verimi alamadığını anlamakta zorlanıyorum doğrusu.

Türkiye’ye gelen ama kısa sürede giden çok ünlü futbolcuları, teknik direktörleri alt alta yazsanız tartışmasız bir dünya karması ve geniş çaplı bir teknik kadro çıkar.

 Ribery ilk aklıma gelen isim, kendisi şimdi Bayern Münih’in en muhteşem dönemine imza atıyor ama nedense biz bu oyuncuları, teknik direktörleri, mesela Bosque, tutamıyoruz. Bu uyumsuzlukta kabahatin büyük bölümünün bizde, bizim onlara sunduğumuz ortamın yetersizliğinde olduğunu düşünüyorum.

Hagi dışında Türkiye’de maksimim verim alınan başka bir büyük yıldız hatırlamıyorum. İyi top oynayanlar hep olageldi ama bunların çapları hiçbir zaman bir Hagi, bir Drogba olmadı.

Büyük yıldızları, büyük teknik direktörleri bizde kalıcı olarak tutabileceğimiz zaman muhtemelen futbolde başarılı olacağız. Mesela Dünya Kupaları’na, onlar kadrora olmasalar da, sürekli olarak katılacağız.