Yine CHP, yine otelde gizli görüşme!

Artık “vaka-i adiye”den sayılıyor ama malum, CHP yine gizli bir görüşmede yakalandı! Hem de “Erdoğan ve AK Parti IMF ile flört ediyor” yalanını her ortamda yaymaya çalışırken ve IMF heyetiyle! 

CHP’li Faik Öztrak ile İP’li Durmuş Yılmaz IMF yetkilileriyle Ankara Hilton Otel’de gizlice görüşmüş. Öncesinde sonrasında basına bilgi verilmemiş. Hatta dün Star’da Ahmet Kekeç deştikçe deşiyordu; meğer Yılmaz partisini bile bilgilendirmemiş. Öyle ki İP Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı kendisiyle çelişme pahasına yine de durumu toparlayamamış.

IMF Türkiye İcra Direktörü Raci Kaya da “saklanan, meşruiyet dışı bir toplantı, ülkeye karşı farklı bir ajandanın göstergesi” dedikten sonra artık CHP ve İP büyük bir enkazın ve zannın altındadır.

***

Her işini kamuoyunun gözü önünde yapması gerekirken otel odalarında, loş lobilerde sinsice iş tutan bir CHP gerçeği ve sicili var önümüzde.

Yakın döneme gelmeden önce Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak yazılan 1977 Güneş Motel rezaletini anmadan geçmeyelim. Geçen yıl CHP’den İP’e kargo edilen, sonra -iş görüldükten sonra- İP’ten tekrar CHP’ye iade edilen 15 “adet” vekil olayıyla benzer nitelikte bir kepazeliktir bu. Bilindiği gibi Demirel hükümetini gensoru ile deviren Ecevit, kendisi hükümet kurabilmek için 11 vekil ile önce Çınar Otel ve Kalyon Otel’de, onlar deşifre olunca Florya’daki Güneş Motel’de gizlice görüşmüş ve “bakanlık” karşılığında “sahiplendiği” vekillerle hükümet kurmuştu.

***

Yakın dönem CHP’si ise benzer görüşmelerle dolu. Son dönem siyasetini neredeyse tamamen otel odalarında, yatlarda, loş otel lobilerinde gizlice yaptığı görüşmelerle inşa etti CHP

24 Haziran seçimlerine gidilirken CHP lideri ile İP lideri seçim ortaklığı için gizlice bir araya geldiler. Sonuç çıkmayınca kurmayları gizlice görüştü. Sorulduğunda ya inkar edildi ya laf gevelendi. Bu esnada CHP’den 15 milletvekilini Akşener’e hediye etti Kılıçdaroğlu. 23 Haziran 2016’da partiler arası geçiş için “Bu partiye ihanettir, seçmene ihanettir” dediğini unutarak hem de. “Grup kurmak için abidik gubidik işler yapmayacağız” diyen, hatta “İyi Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” diyen Akşener de epey yakınlaştı CHP ve HDP ile.

***

CHP özellikle HDP ile yakınlaşırken çok ketum. Tüm görüşmeler otellerde ve gizli. Sezgin Tanrıkulu’nun ortaya attığı “görüşülüyor” açıklığı parti yetkililerince inkar edildi. Lakin Milliyet yazarı Talat Atilla 8 Kasım 2018 sabahı Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk Ankara’da bir otelde gizlice görüştüğünü gündeme getirdi. 

CHP-HDP sırrını Akşam gazetesi deşifre etti. Akşam’ın fotoğrafını da yayınladığı gizli görüşmede CHP’li Tuncay Özkan ile HDP’li Celal Doğan Ceylan Intercontinental Otel’de ittifak pazarlığı yapıyordu. 

CHP’nin gizli ve netameli görüşmeler kronolojisinde istisna bir yeri olan bir diğer görüşme ise Kılıçdaroğlu’na ait. Sabah’tan Mahmut Övür’ün belgelediği gizli görüşmede CHP Başkanı 2 Mayıs günü korumalarını da atlatarak Kalamış’tan lüks bir yata biniyor ve bir saat sonra Kartal’dan iniyordu. Muhalefetin ortak adayı olmak isteyen Abdullah Gül ile buluştuğu iddia edildi. CHP sonradan “taziye” için dedi ama neden gizli yapıldığı açıklanmadı.

***

Tenakuzlarla dolu gizli görüşmelerden biri de İstanbul seçimlerinden önce patladı. Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ortak yayını yönetecek olan İsmail Küçükkaya The Marmara Otel’in 17. Katındaki bir odada buluşmuş ve buluşma günlerce tartışılmıştı. Küçükkaya görüşmenin birkaç dakika, İmamoğlu 15-20 dakika sürdüğünü söylese de görüntüler 46 dakika sürüyordu. Üstelik İmamoğlu, daha önce rakibi Binali Yıldırım’ın Küçükkaya’dan soruları istediğini iddia etmiş, iki kere de yalanlanmıştı.