Yine Fenerbahçe ile Beşiktaş çekişir

Süper Lig 4 büyükler için bugünden itibaren başlıyor. İlk olarak Trabzonspor ile Beşiktaş sahne alacak. Ardından yarın Fenerbahçe, pazartesi günü de Galatasaray ilk maçlarında boy gösterecek. Biz de 4 büyüklerle ilgili kısa bir analiz yapalım dedik.

Galatasaray’da defans sorunları devam ediyor. Takım savunması istenilen düzeyde değil. Cim-Bom’un en zayıf halkası defansı. Riekerink’in bu konuda atmış olduğu somut bir adım henüz yok. Orta alanda Selçuk İnan ile Tolga Ciğerci yan yana oynayamaz. Gol bölgelerinde de takım iyi değil.

Eren Derdiyok diye bir arkadaş var ama derdi çok. Toparlanmazsa, Burak Yılmaz gibi ofsayta çok düşen olur, saç-baş yoldurur. Takımda tek etkili oyuncu var, Bruma. Onun da son vuruşları istenilen düzeyde değil. Zaten onu becerse Galatasaray’da değil, Real Madrid’te oynar. Benim Galatasaray için şampiyonluk umudum yok.

Beşiktaş’ta Şenol Hoca haklı. Onun dediği gibi “Şampiyon kadro bozulmaz.” Ben Kartal’ın Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkacağına inanmıyorum. Çünkü hocanın işaret ettiği bölgelere istenilen futbolcuları almakta geç kaldılar. Çünkü bu işin uyum sorunu var. Golcü olarak taraftar Gomez gibi bir santrfor bekliyor. Ama çoook zor. Üstelik Sosa gibi bir beyni de yitirdiler. Yani kan kaybı büyük. Süper Lig’de şampiyonluk için Fenerbahçe ile çekişir, Galatasaray’ın önünde maratonu tamamlarlar.

Fenerbahçe nihayet aradığı hocayı buldu gibi. Advocaat çok kaliteli, başarılı, disiplinli, kurt bir teknik adam. Fenerbahçe’yi farklı bir düzeyde oynatıyor. 4-3-3 zaman zaman da 4-4-2. Takımla ilişkileri ise daha ilk günden çok iyi. Advocaat bana göre Pereira’dan sonra “Ballı kaymak” oldu. Pereira Van Persie’ye önem vermiyordu. Hollandalı hoca hem güven hem de sorumluluk veriyor. Futbolcular teknik adamı severse herşey olur. Bu takımda büyük değişiklik olacak. Bana göre şampiyonluğun en büyük adayı.

Trabzonspor geçen sezona oranla iyi transferler yaptı. Ancak uyum sorunu yaşanıyor. Ersun Yanal’ın oyun anlayışını oturtması, Trabzonspor’un takım olması zaman alacak. Ersun hoca tatili düşünmeyip, lige odaklanırsa, Trabzonspor zirveyi biraz zorlar.