Yine süper ay yine dolunay

Senenin son dolunayı 13 Aralık salı gece yarısından sonra ikizler burcunda oluşacak. Geçen seferki kadar yakın olmasa da yine dünyaya oldukça yakın olduğundan, dünya üzerindeki çekim etkisi de güçlü olacak. İkizler çift bedenli bir burç olduğundan iki mesele sonuçlanabilir.  Ne olacaksa iki tane olacak! Bu dolunay aynı anda farklı duyguları yaşamamıza neden olabilir zira karmaşık etkilere sahip. İkizler ve yay bu dolunayda başroldeler; olayların merkezinde yer alacaklar. 14 Aralık doğumlu yaylar ile 14 Haziran doğumlu ikizler sadece bu hafta değil tüm bir sene boyunca önemli meseleleri sonuçlandırabilirler. 12 Nisan doğumlu koçlar ile 12 Şubat doğumlu kovalar da dolunayın yoğun enerjisini hissedecek. Yengeçler ise duygusal iniş çıkışların yanısıra kuruntulu olabilirler.  

KOÇ 21 Mart - 20 Nisan 

Dolunayda iletişim trafiğiniz hızlanıyor.  Seyahate çıkmanız da mümkün görünüyor. Arkadaşlarınız ve dernek, kuüp gibi topluluklar sizi motive edecek ve cesaretlendirecekler. Seyahat yerine eğitiminize odaklanabilir ve zor sınavlarla önceki çalışmalarınızın karşılığını alabilirsiniz. Farklı olacak ve kalıpların dışına çıkarak gerçek zekanızı göstereceksiniz.

BOĞA 21 Nisan - 21 Mayıs   

Para işleriniz ön plana çıkıyor. Aylık gelirinizi artırmak ve ilave gelir kaynakları bulmak için hareket geçebilirsiniz. Satürn’ün kısıtlayıcı varlığı, artış miktarın yüksek olmayacağına ama uzun vadede kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacağını gösteriyor. Neyse ki, kariyerinizde son iki senenin en güçlü ve başarılı konumundasınız. Lider pozisyonunda olacak ve olayları siz yönlendireceksiniz.

İKİZLER 22 Mayıs - 21 Haziran       

Burcunuzda senede bir kez gerçekleşen dolunayınızda sizin dedikleriniz olacak!  İş ya da özel hayatınızdaki partnerle ilgili sıkıntılar, zorluklar devam edecek ve bu dolunayda iyice belirgin olabilecek. Arkadaşlar sizi spontan program ve haberlerle neşelendirecekler. Yurt dışı, seyahat, medya, yayıncılık, üniversite, İnternet bağlantılı işleriniz de hızlı ilerleyecek.  

YENGEÇ 22 Haziran - 22 Temmuz  

İşleriniz çok olabilir ve yardımcınız olmadığından zorlanabilirsiniz. Dolunayda bu durum iyice belirginleşecek. Her durumda bu süper dolunay duygularınızı alçaltıp, yükseletecek ve siz gelgitler yaşatacak. Kariyerinizde sürpriz gelişmeler olabilir. Diğer yanda  miras, nafaka, komisyon, hisse, kredi gibi para işleriniz yolunda gidecek.

ASLAN 23 Temmuz - 23 Ağustos 

Dolunay sizi kalabalık ortamlara sokacak. Aşk hayatınız eskisi gibi değil ve son birkaç yıldır fazla dışarı çıkmıyor olabilirsiniz. Belki de çok seçicisiniz ve gelecek görmediğiniz ilişkilerle vakit kaybetmemek için evde oturmayı tercih ediyorsunuz. Dolunay sizi sosyalleştirecek. Partneriniz sizi harekete geçirecek.

BAŞAK 24 Ağustos - 22 Eylül 

Dolunayda ev veya iş hayatınızla ilgili önemli bir karar verme aşamasına gelebilirsiniz.  İş hayatınızda beklediğiniz önemli haberler olabilir. Parayla ilgili gelişmeler beklemediğiniz sürpriz bir nitelikte olacak. Komisyon, miras, nafaka, kredi gibi bir kaynaktan elinize toplu miktarda para gelebilir veya geleceğini öğrenebilirsiniz.

TERAZİ 23 Eylül - 23 Ekim    

Dolunayla beraber yurt dışı ile bağlantınız olacak. Seyahat planları yapabilirsiniz, yabancılarla görüşebilirsiniz veya yurt dışından gelenler olabilir. Partneriniz süper enerjisiyle sizi canlandırıp harekete zorlayacak.  Akrabalarla ilişkinizdeki veya onların hayatındaki zorlukların yanısıra eğlenceli günler geçireceksiniz.

AKREP 24 Ekim - 22 Kasım 

Evinizdeki yoğunluk ve kalabalık devam ederken para işlerine de öncelik vermeniz gerekecek.  Aylık geliriniz birkaç senedir artmıyor, artsa bile istediğiniz rakamlara gelmiyor olabilir. Ev veya başka bir mülk için yüksek harcamalarınız olabilir. Günlük iş programlarınızda beklenmedik değişiklikler, olabilir. 

YAY 23 Kasım - 21 Aralık 

Gezegenler doğum günü döneminizde sizin burcunuzda toplanıyor ve güç sizde oluyor. İş veya özel hayatınızdaki yakın bir ilişkinin gerçek durumunu görebilirsiniz. İlişkinizin bu zamana kadar olan gidişatına bağlı olarak bu iyi de olabilir, kötü de! Hamilelik ve çocuklarla ilgili haberler gelebilir.

OĞLAK 22 Aralık - 20 Ocak

Doğum günü döneminizden önce, içe dönebilir ve yalnız kalmak isteyebilirsiniz. İşleriniz de yoğun olacak ve bir proje veya görevi bitirmek için çok çalışacaksınız. Evde veya iş yerinizde çalışanlarla ilgili ani gelişmeler olabilir. Yine iki şey olacak! Ev ve babanızla ilgili gelişmeler de ani olacak.   

KOVA 21 Ocak - 18 Şubat

Bu dolunayda en aktif burçlardan biri siz olacaksınız. Kimse sizi durduramayacak.  Dolunay sizi epey duygusallaştıracak ve ilişkinizin bu zamana kadar olan gidişatına bağlı olarak sevgiliniz hakkında önemli bir karar verebileceksiniz. İlişkiniz yoksa yeni bir aşk karşınıza çıkabilir.   

BALIK 19 Şubat - 20 Mart  

Dolunay ev ve iş hayatınıza ışık tutacak ve bazı meseleler bir anda sonuçlanacak. Kariyerinizde yavaş ilerliyor olabilirsiniz, belki de yeni bir alanda çıraklık aşamasında olduğunuz içindir. Her yaptığınızı sürekli kontrol edip sizi sıkıştıran bir yöneticiyle çalışmanız da mümkün. Gücünüzü göstermeden hareket etmeniz iyi olacak.