Yiyerek zayıflamanın sırrı

Fazla kilolarınıza hızlı veda etmek için aç kalmanıza, ağır spor yapmanıza gerek yok. Metabolizmayı hızlandırıp kas kitlesini artıran besinlerle yaza kadar forma girebilirsiniz.

FİT bir bedenin sırrı sihirli besinlerde. Dün başladığım yazı dizisinin ikinci bölümünde yiyip içtikçe zayıflatan besinleri açıklıyorum. Özellikle yaza fazla kilolarından arınmış olarak girmek isteyenler antioksidan deposu bu besinlerle hızlı kilo verirken, kas dokusunu da koruyacak. İşte beslenme listesinde bulunması gereken süper besinler...

- Çay: Çaydaki polifenolik bileşikler kanser ve kalp hastalıklarından koruyucudur. Günde 4-6 fincan yeterlidir.

- Acı çikolata: LDL kolesterolü düşüren yararlı antioksidan oranını yükseltir. Günde 20-30 gramı kalbi korur.

- Taze kırmızı üzüm veya suyu: Vücudunuzda maksimum etki yaratmasını istiyorsanız taze üzümü veya üzüm suyunu yemeğinizin ardından yemelisiniz.

- Enginar, dereotu, kereviz ve rezene: Vücudun toksin üretmeye formatlanmış kötü enzimlerinde çalışmasını engeller. Karaciğerin yenilenmesini sağlar.

- Süt, yoğurt ve kefir: Vücudun kas dokusu artar, yağ dokusu azalır. Süt ürünleri sağlık iksirleridir.

- Az kırmızı et bol balık, hindi eti: Haftada 4 kere balık yemek beyin sağlığından kalbe kadar koruyucu etki gösterir. Kırmızı eti haftada 1 kere yemek sağlıklıdır.  Haftada bir hindi eti yemek kalp, kas ve tiroid fonskiyonları için yararlıdır. 

- Yumurta: Zindelik yumurtada saklıdır. Her gün 1 adet yumurta yiyebilirsiniz. Yaşlanmaya karşı sizi korur vücutta ki kas kütlesini de arttırır.

- Bulgur, erişte ve kuskus: Vücudun kalori yakmasını hızlandır. Günde 1 kase kadar yerseniz kaslarınızın kütlesel kaybı olmaz. Metabolizma düzenli çalışır.