Yoğurt sütten daha faydalı

Geleneksel lezzetimiz yoğurt birçok hastalığı önleyecek etkiye sahip. Yoğurdun sütten zengin içeriği kanser, enfeksiyonlar, sindirim sistemi ve astıma karşı direnci artırıyor.

KALSİYUM deposu yoğurdun özellikle sindirim konusunda süte göre avantajları fazla.   Birçok kişide protein alerjisi veya laktoz intoleransı var. Süt içip bunlara tahammül etmek yerine yoğurdun tadını çıkarabilirsiniz. Kültürleme süreci süt yerine yoğurdu daha sindirilebilir hale getirir. Canlı aktif kültür laktaz enzimi laktozu tolere edemeyen kişiler olmaması ve laktaz eksikliği olan kişilerde laktoz emilimini artırmaya yardımcı olur. Kültür süreç tarafından oluşturulan bakteriyel enzimleri, kısmen daha kolay emer ve daha az alerji yapmasına neden olur. Süt proteinin kazein sindirimi zordur. Süte tahammül edemeyen çocuklara herhangi bir bağırsak rahatsızlığı olmadan rahatça yoğurt yedirilebilir.

Kolon kanserine karşı en güçlü savaşçı

Herkesin bildiği bir gerçek var:Yoğurt yemeyi, kolon sağlığı için önemsiyorum. Yoğurt sağlıklı bir kolon teşvik ve hatta kolon kanseri riskini azaltan lactobacteria, bağırsak dostu bakteri kültürleri içerir. Özellikle acidophilus, Lactobacteria, kolon sağlıklı bakterilerin büyümesini destekler ve kanserojen safra asitleri safra dönüşümünü azaltır. Kolonda mevcut olan bu bağırsak dostu bakterilerin, kolon hastalıklarına karşı bağısakları koruduğu düşünülüyor. Temelde, yoğurt dostu bakterilerin de kanserojen olabilmesi için, önce zararlı maddeleri devre dışı bıraktığı görünüyor.

Günde bir kase ye hastalıklardan korun

Kolon sağlığına katkıda bulunan ve kolon kanseri riskini azaltan bir mineral. Yüksek risk gurubundaki kişide kolon hücrelerin aşırı büyümesini engeller. Kalsiyum kanser üreten safra asitlerini bağlar ve rahatsız edici kolon duvarında onları tutar. Yüksek kalsiyum tüketen toplumlarda (örneğin İskandinavya ülkeleri) kolorektal kanserine daha az rastlanır. Bir çalışmada kalsiyumun günde  bin 200 miligram ortalama alımının kolorektal kanserin yüzde 75 oranında azaltılmasıyla ilişkili olduğunu gösterdi.

Çocuklar için multivitamin etkisinde

Yoğurt besinlerin biyoyararlanımını artırır, bağışıklığı güçlendirir. Çocuklar için, protein, yağlar, karbonhidratlar ve minerali dengeli olarak sağlayan ender besinlerden biridir.  Çocuklar genellikle bir bağırsak enfeksiyonu sonrası bir veya iki ay süte tahammül edemez. Yoğurt,bu sorunu çözer. Antibiyotik alırken yoğurt yemek iyidir. Yoğurt bağırsak dostu bakterilerin antibiyotik etkilerini en aza indirtir. Antibiyotikler, zararlı bakterilerin yanı sıra bağırsak için sağlıklı olanları da öldürür.  Yoğurttaki canlı bakteri kültürleri yararlı bakterilerin yenilenmesinde yardımcı olur.