Yolun sonu ya kupa, ya Lizbon

Fenerbahçe’nin teknik direktörü Pereira’ya şaşırmamak elde değil. Son 2 maçta 5 puan kaybeden Fenerbahçe şampiyon adayı gibi futbol oynamıyor. Şimdi Galatasaray derbisini mutlaka kazanmak zorunda kaldı. Ertelendiği gün favori Fenerbahçe’ydi. Şimdi ise favorisi olmayan bir maç var.

Fenerbahçe’nin en önemli 2 mevkisi Gökhan Gönül, Hasan Ali veya Caner’in son maçlardaki performansları maalesef iyi değil.

Bu derbi Fener’in derli toplu bir takım görüntüsü vererek, kazanmaktan başka yolunun olmadığı bir maç.

Orta saha organizasyonu da olağanüstü zayıf. Nani ve Persie hala ortalıklarda yok. Van Persie’nin oynayacağını  varsayarsak ondan da artık böylesi derbilerde, varlığını gösterip gol ya da goller atmasını bekliyoruz. Bu maçın mimarı Van Persie olsun diyorum.

Volkan Şen bana göre formunun zirvesinde. Eğer Pereira doğru dürüst taktikle takımını sahaya sürerse zor da olsa Fenerbahçe kazanır diyorum. Ama çok kolay da bir maç olmayacak.

Çünkü her iki takımın da bu karşılaşmayı kazanmak zorunda olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe takım halinde bu derbiye çok iyi hazırlanmalı ki, sonunda gülen taraf olabilsin. Eğer kazanamazsa o zaman da Teknik Direktör Pereira’nın da büyük bir ihtimalle Lizbon biletini eline verirler, “Yolun açık olsun” derler...