Yöneticilik böyle olmaz!

Galatasaray’da garip işler oluyor. Bizi de saf zannediyorlar. Geçen sezon bitime 8-9 maç kala “Önümüzdeki sezonu kaçırmak istemiyorsanız, mutlaka Galatasaray’ı toparlayacak, gelecek sezonun temellerini atacak kariyerli bir hocayı işbaşına şimdiden getirin” diye yazmıştım. Daha sonra Jan Olde Riekerink için, “Sneijder’ın isteğiyle getirilen bu teknik adamla da olmaz. Sakın böyle bir yanlışa düşmeyin. Gelecek sezonu tehlikeye atmayın” diye defalarca uyarmıştım.

Galatasaray yönetimi uyanık ya, bir sürü kaliteli isimle temasa geçtiğini, gö-rüştüğünü kuşları ve kalemşorları vasıtasıyla kamuoyuna duyurdu. Oyaladılar, oyaladılar, sonunda mecburen (!) Riekerink’te karar kıldılar. Aslında geçtiğimiz sezondan Riekerink’in devam edeceği belliydi. Çünkü alt yapı dışında takım çalıştırmayan Hollandalı tam “dişe” göreydi. Hem yöneticiler, hem de başta Sneijder olmak üzere  futbolcular için biçilmiş kaftandı. Çünkü herkesin dümen suyundan giden bir adamdı.

İşin bir de tasarruf yönü var. O daha da komik. 17 bin euro aylık maaş alıyordu. Yani seneliği 204 bin euroya gelecekti. Yıllık maaşını 900 bin euro yaptılar. Hani tasarruf için yaptın desem o da değil. Futbolcular çok alıyor, onlara yaklaştırıyorum desen o da değil. Çünkü Riekerink’in yıllık maaşı ancak 3-4 futbolcuyu geçiyor ki, zaten onların da 11’de oynama şansları yok gibi.

Tanju Çolak; yani naçizhane ben bile Riekerink’ten daha karizmatik, bilgili, marka bir insanım. Versinler Galatasaray’ı çalıştırayım. Disiplini de daha iyi sağlarım, oyuncuları da daha iyi motive ederim. Size bir şeyin altını çizerek söyleyeyim. Takımın asıl teknik direktörü Riekerink değil, Sneijder.

Yönetimin kırdığı bir diğer pot da başta Sneijder olmak üzere kart gören futbolculara verilen fahiş para cezaları. Kardeşim diyelim ki bu paraları ödediler. Bu oyunculardan sahada tam verim alabilir misin? Ben olacakları söyleyeyim, ya ertelersiniz ya da kestik deyip yalan söylersiniz. Kaliteli karizmatik bir teknik adam olsa bu cezaları kesebilir miydiniz?

Serdar Aziz transferi çok olumlu. Ancak gol atmadan 3 puanı alamıyorsun. Acil kaliteli bir golcüye, iyi bir ön liberoya ihtiyaç var. Yoksa gene geçen sezonki gibi tabela peşinden koşarsın.