Yönetmenlik ve detay

Lig Tv’deki Orduspor-Fenerbahçe maçında yönetmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Genç Salih’in attığı 2. golden sonra, kulübenin önünde as ya da yedek tüm futbolcular tarafından kutlanılmasını gösteren görüntü son derece başarılıydı. 

Kamera doğru yere konumlanıp, yönetmen detayı ekrana getirince ve top kaybetmeden tekrarı yayınlanınca ortaya iyi bir iş çıkıyor. Eskiden bu tür anlarda daha çok tribün görüntüsü izlerdik, şimdi daha doğru tercihler yapılıyor. Bu arada maç sonu hemen reklama gitmeyerek sahadaki havayı bize yansıtması açısından da Lig Tv’nin doğru bir iş yaptığını söyleyebiliriz...

Anlamsız lakırdılar...

Seda Akgül, TV8 yıllarından beri takip ederim çok da saygı duyarım zira onca zaman cumartesi-pazar sabahları çok ciddi uğraş verdi bugün Star TV’de bulunduğu yere geldi. 

Bunca çabadan sonra Cine 5’teki bir programda yumurtalarını dondurduğunu ve 60 yaşında bile hamile kalacağını söylemesi bana garip geldi. Katıldığı her programda illa dikkat çekecek birşey söylemek zorunda değil Seda. Esra Ceyhan da CNN Turk’te Enver Aysever’e konuk oldu.

Laf evlilik programlarına gelince Ceyhan, ‘trilyon verseler çıkmam’ diye çok iddialı bir cümle kurdu. Ekranlarda edilmiş bir sürü iddialı cümlenin zaman içerisinde nasıl yendiğine çok tanık olduk kaldı ki belirli bir tecrübenin ardından bu tür polemiklerle gündem yaratma çabası bana hiç tatlı gelmiyor.

Evlilik programlarını çok eleştiren biri olarak trilyon verseler çıkmam lafını fazla abartılı buldum...

Atlas Keşif seyretmek

TRT Belgesel kanalında Atlas Keşif programında Meksika anlatıldı geçtiğimiz hafta...Hep uyuşturucu çeteleri ve Amerika’ya kaçak geçişlerle adı anılan Meksika’dan bambaşka bir Meksika’ya yolculuk ettik.

Bir program seyredip bir sürü yeni şey öğrenmek aslında son derece keyifli bir iş. Bu yüzden Atlas Keşif’in yeni bölümlerine dikkat etmenizi öneririm...