Yorgun argın lider

Her şey sıradan yürüdüğünde TFF yönetimi göze batmıyor! Ancak özel bir durum doğduğunda yönetim çapının düzeyini görüveriyorsunuz.  Beşiktaş da Trabzonspor da hafta arası, aynı Perşembe günü AL ligi maçları oynadılar. TFF Trabzonspor’un sonraki SL maçını pazartesiye, Beşiktaş’ınkini Pazar’a koydu! Düzeltme ricasını da dikkate almadı! Bunda belki haklı olabilirlerdi, ama programı oluştururken durumu görüp Beşiktaş’ı ricacı olma durumunda bile bırakmamalılardı. Bu tutarsızlıkların birleşimi futbolumuzu giderek sevimsizleştiriyor...

Beşiktaş, 8’i sakat ve cezalı 20 kişilik kadrosuyla geçen haftanın sonuna AL ve SL’de lider geldi. Dün de 7 sakatı vardı. 18 kişilik kadronun beşi 21 ve altındaki yaşlarda deneyimsiz gençlerden oluştu. Hücumda (Ba, Mustafa) ve savunmada (Sivok, Ersan) oynattığı ilk ikiler sakattı! Ortada Veli yoktu!

Maç öncesi Biliç “yorgun değiliz” dedi, ama en azından bireysel olarak kimi oyuncularda düşünsel, kiminde fiziksel olarak vardı bu. Gökhan bir kere daha topu tutarak oynadı. Her bekletişinde en az iki rakibinin kontrolüne girdi. Oğuzhan hastalığından sonra girişken ve dirençli değildi. Yalnız golde sivrildi. Takımın hücum temposu bu yüzden düşük kaldı. Ancak Beşiktaş’ın gene de bir ‘kalitesi’ vardı. Özellikle hücumlarında belli oldu o kalite. Ama son vuruşlara yansımadı! Özellikle Cenk vuruş yeterliği gösterse, eski takımına karşı yeni takımını farka götürebilirdi.

Genç Atınç oynayarak edindiği SL deneyimi olmasa da işini bir tedirginliğe kapılmadan yapmasıyla olumlu görüntü vermekte. 1.96’lık boyu, savunmadaki yüksek toplar için de önemli avantaj kazandırıyor. Uzun paslarla topu oyuna vermeyi seviyor. Onları geliştirir ve çabuklaşırsa daha sık forma giyecektir. Eksik olmanın ve yorgunluk elbette olumsuz etkiliyor Beşiktaş’ı. Ama gene de şu iki rakama bakalım: Topa sahip olma 61’e 39! Şutlar BJK 17’de 6, Antep 6’da sıfır! Yorgun ve kısıtlı kadro ile bunları yapıyorsa, lider de olacak elbet!