Yorgun F.Bahçe sevinen Karabük

Süper Ligimiz’de tutunabilmek için Kardemir Karabükspor kendi sahasında ve seyircisi önünde Fenerbahçeyi ağırlarken, ilk yarı itibariyle maça stresli ve gergin başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe rakibine üstünlük sağlayan futbolu ortaya koyarken, Mehmet Topuz’un mükemmel kafa golüyle öne geçmesini de bildi.

İkinci yarıda oyunun şekli şemali tamamen değişik görüntülere girdi. Fenerbahçe kalecisi Mert’in Gökhan’ı düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Lualua ile gole çevirdi. Bu golle de Karabük canlanmaya başladı. Daha aktif, daha agresif ve daha etkili bir futbol sergileyen ev sahibi takım oldu. Ahmet İlhan’ın, penaltı golünden sonra atmış olduğu ikinci gol ise Kardemir Karabükspor’un kümede kalabilme sinyalini verdi.

Fenerbahçe adına Webo’nun golü bu saniyelerde maçı eşitlerken, Karabükspor’un en etkili gol ayağı Lualua fazla beklemeden takımı adına mükemmel bir üçüncü golün sahibi oldu.

Fenerbahçe yorgun ayakların sahibi. Özellikle maçın ikinci yarısında oyuna havlu atmışcasına bir futbol sergileyen olurken, rakibi kendi evinde ve taraftarı önünde oynama avantajını attığı gollerle iyi değerlendirdi. Ve maç onları adına gidip geldi. Ama Lualua’nın atmış olduğu üçüncü gol ile Karabükspor Süper Ligimiz’in önümüzdeki sezon da kalacak takımı olmayı başardı.

Fenerbahçe’de Aykut Hoca’nın bazı oyucuları dinlendirdi. Sarı-Lacivertli ekip bu maçı kazansa da kaybetse de lig sıralamasında herhangi bir değişikliğe uğramayacağı için Fenerbahçe takım olarak da, teknik kadro olarak da önümüzdeki günlerde oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası maçını düşünerek böylesine bir rotasyona girmiş olacak ki, maçı kazanan değil, kaybeden oldu.

Karabükspor’u özellikle ikinci yarıdaki futbolundan dolayı alkışlayıp kutlamak isterim. Kolay değildir böylesi maçları oynamak. Kazanmaktan başka çaresi olmadığı için tüm futbolcularda stres ve gerginliğin olmasını doğal karışladık.

Sonuca bakacak olursak, bu maçtaki mücadeleleri beklentilere cevap vermiş, önümüzdeki sezonun da kalıcı takımı Karabükspor olmuştur.