Yumlu’nun tek kişilik komedisi

Bazı pozisyonlar bulmuş olsa da, Trabzonspor’un pek gol atacağı yoktu. Oyun kendi halinde sessiz/sakin/heyecansız devam ederken; Adanaspor’lu Foguinho, takımı atağa çıktığında topa müdahale etmek isterken, yanlışlıkla pas verdi  ve Yusuf Erdoğan’a pozisyon ikram etti. Gitti gol oldu.

Top ağlarla buluştuğunda, dakikalar 35’i gösteriyordu ve o ana kadar maç temel bir özellik ortaya çıkaramadan sürüyordu. Oyun ondan sonra başladı... Tempo/heyecan/hararet yükseldi, karşılıklı pozisyonlar geldi.

Yusuf Erdoğan’a ara pası verir gibi bilmeden bir hata yapan Renan Foguinho; kendini affettirmek ister gibi; sadece 5 dakika sonra, güzel bir kafa golü attı. Devreye beraberlikle girmek, adıl bir sonuçtu.

***

Goller gelinceye kadar, Trabzonspor hızlı oynadığını sanıyordu ama; tempolu futbolun gerektirdiği çabukluk içinde değildi.

Bir örnek vereyim...

Adanaspor kalabalık sayılacak sayıda hücum ederken kaptırdığı bir topla, savunması çok az adama kalmıştı. O arada Mehmet Ekici; durup topu düzeltip, etrafına bakınıp, pas vereceği arkadaşını ararken, vazgeçip kendi gitmeye karar verdiğinde; topun gerisinde kalan bütün Ardanalılar çoktan yerlerini almıştı bile...

Oysa o kadar kritik bir andı ve ani kontratağa o kadar uygun bir durum vardı ki; güzelim fırsat o an eridi bitti.

***

Hakem Özgür Yankaya’nın verdiği penaltı kararı, rezalet... Edgar Silva değil, Mustafa Yumlu faul yapıyor. Üstelik; hafif bir temas olsa da, yüzüne şiddetli tokat yemiş gibi kendini yere atması da utanç verici...

Bir kişi eksik de bırakılan Adanaspor, çözülüp oyundan düştü. Yazık!