Yunanistan’a dair siyasi analizler...

Yunanistan’daki seçim sonuçları hem Avrupa’da hem de Türkiye’de konuşulup duruyor. Avrupa’nın alacağı büyük, Euro sistemi belki ilk kez bu kadar açoık bir tehlikeyle karşı karşıya...

İşin ekonomi kısmının konuşulması elbette doğal ama bir de siyaset ayağı var.

Mesela Kıbrıs müzakerelerinde ne yapacaklar? Buna bağlı olarak Türkiye’nin bloke edilen müzakere başlıklarının durumu ne olacak?

Ya da kıta sahanlığının 12 deniz miline çıkarılması hayali ya da Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları...

Yunanistan’da seçim süreci hep iç politika ve ekonomi üzerinden konuşuldu. Şu ana kadar Türkiye’yle ilişkiler konusunda ne düşündüğünü bilemediğimiz bir Hükümet kuruluyor. Üstelik ihtiyaç duyduğu desteği Yunanistan aşırı sağından arayan bir sol koalisyon bu.

Yorumlar biraz daha Türkiye üzerine dönse fena olmayacak hani... 

Adım adım lezzetler...

İnsan bir başka şehre ya da ülkeye gittiğinde en çok oranın yerel yemeklerinin tadına bakmak ister. Mesela Salihli’ye gittiğinde odun köftesinin tadına bakarsınız ya da Konya’da etli-ekmek yersiniz.

TRT Türk’te yeni başlayan Sokak Lezzetleri bu açıdan seyretmesi en ideal programlardan biri. Pazar günü Bolu ve Mudurnu’daydı kameraları...

Ne öğrendin diyeceksiniz, mesela Bolu’da yaprağı daha ekşi olan etli sarma, şekli daha farklı olan mantı, patates çorbası. Sonra Mudurnu’da içine hem şeker hem de tuz atılan kabaklı gözleme bunlardan bazıları...

İstanbul’dan izmir’e giderken ya Suruluk’ta yengen ve köpüklü ayran ya da Akhisar’da köfte molası verilir ya, Adım Adım Lezzetler zaman içerisinde böyle bir bilgi dağarcığı oluşturacak bizde.

Belki kitap belki internet sitesi bile yapılabilir zamanla birikecek bilgilerle...

Bravo Kasımpaşa...

Cumartesi akşamı oynanan Kasımpaşa - Fenerbahçe maçını seyrettiniz mi? Recep Tayyip Erdoğan stadyumu, Türkiye’de uzun zamandır görmediğimiz kadar iyi bir zemine sahip. İyi zemin sayesinde futbol daha keyifli oynandı seyir zevki de buna bağlı olarak arttı.

Kasımpaşa’nın başardığını diğer kulüpler neden beceremez acaba? Değeri milyonlarca Euro’luk adamları transfer edip sonra onlardan patates tarlası gibi zeminlerde verim almak mümkün mü?

Tribün gelirlerini arttırmak için tribünlere harcanan paranın bir kısmını da zeminlere ayırmak lazım. İyi saha iyi futbol, iyi futbol çok seyirci demek...