Yunus hoca yetti gari!

Manisalı hemşerim Yunus Yıldırım yetti gari.

Kendine göre ‘kural koymasına, kural çarpıtmasına!’ tepkim.

Bir hakemin yorum kullanacağı olay var, kullanamayacağı olay var.

Söz gelimi topun çizgiyi geçip geçmediği yoruma sokulamaz. Ya geçmiştir ya geçmemiştir. Göreceksin, o kadar!

Hakemler arasında standart tutarsızlığından yakınıyoruz; Yunus hocanın kendi kararları arasında standart yok! Aynı harekete, biri yaptığında başka, öteki yaptığında başka karar verebiliyor! Bir olguya tanı koyma sıkıntısı çekiyor. En son, yardımcısı ile el ele verip Beşiktaş’ı yaktı Karabük maçında. Yunus Yıldırım futbolun içine artık fazla tükürüyor. Dikkat!

Çok yaşa Bakkal hoca!

Karabük Teknik yönetmeni Mesut Bakkal, Beşiktaş teknik yönetmeni Samet Aybaba Fernandes’i 73.dakikada oyundan aldığı için mutlu olduğunu söyledi! Açıklamasında bir taşlama, ayıplama, küçümseme yatmaktaydı! “Şaşkının yaptığı hataya bak!” demeye getirdi. Peki, o, Lua Lua’yı neden baştan oynatmadı da ikinci yarı kullandı? Lua Lua yolculuk yorgunuydu değil mi? Fernandes de sakatlıktan çıkmanın etkisinde, maçın yorgunu olmuştu. Fizik güç yetersizliğinden, çok hatalı oynuyordu. Dışarı alındı, yapılan doğruydu.

Kendinde gördüğünü, karşındakinde nasıl görmüyorsun Bakkal hoca?

Meğer uyuyorlarmış!

Beşiktaş’ın Niang tipindeki oyuncuya gereksinmesi olduğu daha 2012 Kasımında belliydi. Niang’ı almayı 2013 Ocak sonunda bir tweet rastlantısı ile akıllarına getirdiler! Araştırma vakti yoktu, geçmişine bakıp, şıp diye kaptılar!

Ve sürpriiz! Adam iki aydır top oynamıyormuş!  Hemen sakatlanan öteki yeni forvet Dentinho (küçük diş) henüz futbol çiğneyemiyordu! Ligin akışı içinde alınan oyuncular, önceden iyi araştırılmalı, o an takıma konacak yeterlikte ve katkı yapacak durumda olmalı. Gökhan Süzen gibi. Ara transfer gösteriyor ki Beşiktaş yöneticileri bu konuda biraz ezbere çalışmışlar.

Çiftliği terk!

Tolunay Kafkas kulüp hocalığından ayrıldığında TFF ona sahip çıktı ve önemli bir göreve getirdi. 60 bin lira net maaşla ümit takım teknik yönetmenliği ve Gelişim Direktörlüğü yapmaktaydı. İki yıllık sözleşme süresi dolmadan ocak sonunda işini bırakıp (bugün ümit maçı vardı) Trabzonspor’a gitti. Teknik yönetmenlerin görevlerine son verilmesini genellikle ‘kıyım’ olarak niteleriz. Peki, bu ne? Boş zamanlarda bir şey üretmeden, 2 bin lira gündelikle oyalanılan çiftliği terk!