Yürekler hop etti, üç puan zor geldi

On gün içinde 3. maç. Geçen hafta Eskişehir’de 2 puan kaybedilip, kupada Bursa’yı Bursa’da yenip moral kazanarak rakiplerinden önce oynamak ne kadar avantaj? Bu tarz maçlarda dikkat edilmesi gereken şudur: Küme düşme hattındaki takımlarda küme düşmeleri kesinleşmediği sürece oynamak tehlikelidir. Bu saatten sonra özellikle Fener gibi takımların puan kaybetme lüksü yok. 

Fenerbahçe’ye karşı takım savunmasını iyi yapıp kapanan takımlar hep başarılı oldular. Gençlerbirliği ve Eskişehir maçları buna en iyi örnek değilmi? Fenerbahçe’de sağır sultan bile biliyor Diego ve Emrenin dışında çalım atıp, adam eksiltecek oyuncu profili yok. buda kapalı savunmalara karşı elinizi zayıf kılıyor. İlk yarıda tam 6 gol seyrettik. 6 golün haricinde 2 takımında çok net kaçırdığı fırsatlar oldu. Fenerbahçe’nin yediği 3 golün 2’sinde Volkan’ın ikramı vardı. Fenerbahçe’nin attığı gollerde de Caner ve Diego’nun oyun olarak öne çıktığı, hem asist hemde golleri ile dikkat çekmeleriydi. İki tarafında savunma anlamında pres yapmadığı, orta sahalarının kolay geçildiği bir ilk yarı oldu.

İkinci yarıda İsmail hoca  Kuyt ve Alper Potuk’un yerine Selçuk Şahin ve  Emenike değişikliklerini zamanında yaparak taktik anlamda doğru hamlelerde  bulundu. Sow’un ikinci yarının başında attığı kendisinin ikinci golünde Emenike’nin de katkısı vardı. Selçuk ve Mehmet Topal ikilisi dönen topları alınca orta alanda üstünlük Fenerbahçe’ye geçti. Sonuçta Kanarya maçı nefes nefese  zor da olsa 4-3 kazandı ve şampiyonluk şansını devam ettirdi. Fenerbahçe defansında inanılmaz bir düşüş var. Kartal acil çare bulmalı.