Yürekler hopladı!

Önce Denizli gitti. Ardından da Galatasaray’ın cezası açıklandı. UEFA Sarı-Kırmızılılar’ı 1 yıl Avrupa’dan men etti. Aslan sezon sonunda Avrupa yolunu açabilirse ceza bir yılla atlatılacak yoksa “yandı gülüm keten helva”. Bir de mali durum onların istediği düzeye inmezse durum daha da vahimleşecek.

Aslında perşembenin gelişi çarşambadan değil çoook öncesinden belliydi. Defalarca yazdım, söyledim; Galatasaray cezayı alacak diye. El oğlu iki üç ayda yapılan hamlelerle tatmin olmaz. Bu Türkler’e has bir şeydir. Çünkü bizim insanımız yumurta kapıya dayanmadan iş yapmaz!

Bu Avrupa’dan men cezası ekonomik durumu zaten bozuk, kadrosu istenilen düzeyde olmayan Galatasaray’ı transferde çok zorlayacak. Avrupa gelirinden yoksun kalan Cim-Bom’da, yıldız transferinin olmayacağı malum. Ama Avrupa’da olmayan bir Galatasaray’da Sneijder, Muslera ve Podolski gibi yıldızlar nasıl tutulacak orası da kocaman bir soru işareti. Bu da işin bir diğer kısmı.Başkan Dursun Özbek, “Ümitliyim, ümitliyim” diye diye camiayı da taraftarı da uyuttu. Dursun Özbek’in ya güven tazelemesi ya da bu işi ehil insanlara bırakması gerekiyor.

Galatasaray’ın yeni hocası Orhan Atik’in ilk maçında 11’de topu ayağında tutabilecek pas oyununu iyi oynayabilecek oyuncuları tercih etmesi doğru bir hamleydi. Daglou’nun kendi kalesine attığı gol Galatasaray’ı rahatlatır gibi oldu ama rakip bu golden sonra oyunda dengeyi kurdu. Galatasaray iştahlıydı, Sneijder’in ilk 45’teki şovu görülmeye değerdi. Pozisyon zenginliği Aslan’da idi ama farkı açamadı. 47’de Galatasaray’ın hastalığı yine nüksetti. Duran topta adam paylaşımı yanlış olunca Rodellaga cezayı kesip durumu 1-1 yaptı. Akhisar ümitlendi. Defansta büyük hatalar yapan Cim-Bom öldü öldü dirildi. Ege temsilcisi 3-4 net pozisyonu harcayınca Galatasaray yarı finalle kucaklaşıp Avrupa şansını sürdürdü.