Yurtda sulh cihanda sulh... Mustafa Kemal Atatürk

Seçimlerde  sandıklardan çıkan milletimizin iradesini iyi okumak gerek. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın şeref ve haysiyetini taşıyan herkes ve Türkiyemiz birlik ve beraberliğimize en ufak bir leke bile kabul etmiyor, etmeyecek bunun iyi anlaşılması gerek. Bu bilinçle gelişen Türkiye daha nice başarılara imza atıyor,atacak inşaALLAH; hem İslam aleminde hemde dünya konjoktüründe. ALLAHa rağmen ne kadar tuzak kurulursa kurulsun bir şey yapılamayacağını bilmek, gerçeği  görmek gerek . Haddide Hukuku da bilmek gerek. Türlü entrika, karalama, iftira ve tuzaklarla bu dünyanın selameti için değil ve fakat kendi menfaatleri için çalışanların güvendikleri ve inandıkları kapılar kendilerini  bağlar. Bizler onların inandıklarını da Yaradan herşeyin tek ve mutlak hakimi Hz.ALLAHA güvenir ve sığınırız.

Türlü oyunlarla ,haksız yere mağdur edilen insanlarımız, ülkemiz içinde bizi birbirimize düşman etmeye çalışan ötekileştirme sevdalısı bir zihniyet kendi insanına ellerini bedduaya kaldırırken bizler vatanımızın birliği,beraberliği,huzuru,mutluluğu, demokrasi,sevgi ve milletimizin ve insanların selameti  için duaya kaldırdık .Bizlerin ne bir tuzağı ne bir oyunu nede yalana dayalı bir dayanışması vardı. Bizlerin sevgiyle çarpan iman dolu yüreklerimiz vardı. Dualarımız değil sadece Türkiye için, İslam alemi ve yaşadığımız dünya için,kainat için herkesin ama herkesin birlik, beraberlik ve barışı içindi. Bu nedenle Hz.ALLAHA  olan güvenimizle iman dolu yüreklerden çıkan bu aşk ve sevgi bu gök kubbe altında sema ede ede inanç iledönüyor,dönüyor,dönüyor…

Hakk yolunda Hz.Muhammed (SAV)öncülüğünde ve örnekliğinde onun bayrağı altında hizmet eden ehli beyt ve peygamber efendimizin ashabı , Hz. Mevlana, Şemsettini Tebrizi Hz.leri, Hacı Bayram Veli Hz., EYÜP Sultan Hz.Şeyh Yahya efendi Hz., Akşemsettin Hz. , Hacı Bektaş Veli ve daha nice evliyanın ülkemize ektikleri aşk ve sevgi tohumları her an yeni filizlerle yeşeriyor cennet ülkemiz Türkiyem de… Sevgiyle çağlayan ırmaklar ve her zerre Hakkı zikrederken, ezan sesleri zaferin müjdesini veriyor . Bu zafer sadece 2023lere değil 2071lere doğru hızla ilerliyor. Her bir zerre kainatın tek ve gerçek Hakimi olan Hz. ALLAHI zikrederken, sahibi için dönerken bu zaferi görmemek mümkün mü ? İnşaALLAH Türkiye Cumhuriyeti  düşlediği huzur, mutluluk, birlik ve beraberliğe koşuyor umutla…

“Yurtta barış dünyada barış”  diyen Mustafa Kemal Atatürk ve ecdadımızın bizlere emanet ettiği cennet vatanımız için birlik ve beraberlikte yarar,bölünmede zarar olduğunu bilen ülkemizin vatansever evlatları  birbirlerimizin fikir ve vicdan hürriyetine saygı duymanın ehemmiyetini  çok iyi bilmektedir. Bu nedenle olaylara  tevhid gözlüğüyle bakıp hiçbir tefrikaya yer vermeden kardeşçe yaşamak hepimizin muradı ve amacı.

Merhum Mehmet Oruç hocamızında dediği gibi “Aklı-selim sahibi bir insan hiçbir ferdi hürriyetini milletinin birlik ve beraberliğini ,gücünü,ilerleme hızını zayıflatacak şekilde kullanamaz,kullanılmasını hoş göremez,buna razı olamaz. Kendisine böyle hürriyet,müsaade verilse bile bundan memnun olamaz, tiksinir ve ürperir,onu milletinin,devletinin hayrına kullanmanın bahtiyarlığına, manevi hazzına koşar,çünkü o bilir ki ,canı,malı,ırz venamusu,saadet ve felaketi,birlik ve beraberliğe, ilerlemeye,güçlenmeye,devletin omuzlarına aldığı,o kutsal görevi yapacak güçte olmasına bağlıdır, bunun için aşkla şevkle mestlikle söyleyeceği cümle şudur”  “ Her şey VATAN İÇİN ”

 Hoşça kalın…