Yusuf Namoğlu lütfen dikkat!

Geçtiğimiz haftanın sonucu en çok merak edilen ve  en önemli maçında Beşiktaş ile Galatasaray puanları paylaşırken, MHK’nin doğru bir seçim yaparak görevlendirdiği Ali Palabıyık ise kariyerinde ilk derbisinde sonucu etkileyecek önemli bir hata yapmadı, ancak kart uygulamalarında ve bazı faul kararlarında hataları vardı.

Ali Palabıyık için benim düşüncelerim her zaman olumlu ve hata yaptığı pozisyonlarda dahi kafamda soru işaretleri oluşmuyor. Çünkü bugüne kadar seyrettiğim Ali Palabıyık’ın  kafasında tilkiler dolaştığını görmedim. MHK’nin derbi maçtaki hakem ataması ne kadar doğru ise bazı maçlara verdiği hakemler ve hakem-takım eşleştirmeleri de oldukça sıkıntı verici, kafa karıştırıcı ve dedikodulara neden olan hakem tayinleri olarak gözüküyor.

Kayseri-Rize maçı sonrasında ev sahibi takımın teknik direktörü Hakan Kutlu, çok çok dikkat çekici bir açıklama yaparken “Ligin ilk haftasında Rize Konya maçı sonrasında Aykut Kocaman’ın şikayetçi olduğu hakemden, galip gelmelerine rağmen kendilerinin de şikayetçi olduğunu” söyledi. Kayseri’nin hocası Kutlu’nun maç sonunda hakem Özgür Yankaya ile ilgili bilerek ve özellikle söylediklerini hakem camiası dışında olanlar pek anlamadı ancak Hakan Kutlu’nun söylemleri aslında çok netti.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun Rizeli olduğunu ve bir dönem Rize’nin transfer komitesi üyesi olarak yurt dışına dahi gittiğini futbol camiası içinde herkes biliyor. Daha önce hakem Özgür Yankaya’nın mentörüğünü yapıp onu yetiştiren ve bugünlere gelmesinde katkısı olan Yusuf Namoğlu’nun, Özgür Yankaya ile olan abi-kardeş ve hoca ilişkisi de yine herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Durum böyle iken 22 Süper Lig hakeminin bulunduğu bir ortamda daha ilk 5 hafta içinde eğer ki bu Özgür Yankaya’ya 4 maç verip, bu maçların 2’si Rize müsabakası olduğu zaman Kayseri’nin teknik direktörü de konuşmaya başlıyor, insanların kafası da karışıyor. Özgür Yankaya başta olmak üzere hakemler, MHK ve dolayısı ile Türk futbolu zarar görmeye başlıyor. MHK Başkanı’nın hakem atamalarında çok dikkatli olması ve atamalar açıklanmadan önce maçların hakemlerinin MHK içindeki diğer üyeler tarafından da iyice incelenip hatalar var ise kurul üyelerinin de fikirlerini söylemesi ve hataların düzeltilmesi gerekiyor. Unutmamak gerekir ki “sinek de ufak ancak mide bulandırır!”