Yusuf’la bağlan hayata

Trabzonspor, Janko hariç neredeyse benim idealimdeki onbir ile sahaya çıktı. Maçın ilk çeyreği dolmadan adını, ışık, müzik, sanat, tıp ve kehanetin tanrısından alan Apollon takımına Bamba’nın penaltı hediyesi ilaç gibi geldi. Uzun zamandır orta-kafa-gol yapamamış bir takım olan Trabzonspor’a Malouda’nın golü hayat öpücüğü verdi. Topa sahip oldukça oyuna da hakim olacak Trabzonspor ilk yarıda bunu pek başaramazken Colman ve Adrian’ın topla daha çok buluşmamasının sıkıntısını duydu. Uzun zamandır forma yüzü görmeyen Bamba kötü, ilk kez resmi bir maça çıkan Bosingwa vasatın altında bir görüntü verirken rakip takımın en zayıf halkası olarak hava toplarında sıkıntılı bir görüntü veren kaleci Vale oldu. İlk yarı karşılıklı gollerle berabere biterken taraftarın Yusuf - Bamba değişikliği beklentisi kendisini açıkça hissettirirken Aykut Akgün-Colman değişikliği ise izleyenleri şaşırtmaya yetti.

Geriden oyun kuramayan Güney Kıbrıs ekibinin Trabzonspor’un eleme turunda saf dışı bıraktığı ekiplerden pek bir farkını göremedik. İkinci yarıda birbirlerini tartan her iki takım da bir kaza golü yerse çıkaramayacağını bilerek oynadı. Sahadaki 22 oyuncu içerisinde hiç bir isim performansı ile öne çıkamaz iken sahanın görece en iyisi henüz form tutmamış hali ile Malouda oldu. Dakikalar ilerledikçe Trabzonspor’un gerçek sorununun rakibe oyununu kabul ettirememesi ve yaratıcı bir forvetin eksikliği olarak açıkça görülmeye başladı. 

Son 20 dakikaya beraberlikle giren M.Reşit Akçay’ın oyuncu değişikliğine gitmemesi skora razı olduğu izlenimi verirken bu dakikalarda rakip kaleye yüklenen Trabzonspor bir kaç pozisyonu üst üste harcadı. Yusuf-Henrique ve Bosingva-Zeki değişiklikleri Mustafa Hoca’nın beraberlik isteğini perçinlemiş oldu. Bu dakikadan sonra Trabzonspor’un gol bulma şansı kendi oyuncularından birinin bireysel performansına veya rakibin fahiş bir defans hatasına bağlanmış oldu.

Trabzonspor bu guruptan çıkmak istiyorsa Lazio ve L. Varşova’nın her iki maçta da kolayca yenebileceği Apollon’u mutlaka yenmeliydi ve son dakikada bunu Yusuf’un bireysel performansı ile başardı. Güneyden uyutan bir futbol ile geri dönecekken hayata Yusuf ile bağlanmış olduk.