Yüz eskimesi...

Sezonun hatta son birkaç yılın en büyük bütçeli dizisi Fatih, pazartesi akşamı başladı.Zor güne, geç girdi, karşısında Karadayı ve O Ses Türkiye gibi iki iddialı ve başlamış iş var. Reytingi ilk bölüm için kötü değil ama beklenti daha yüksekti, o yüzden kafa karıştırıcı bir sonuç bu. Ancak sosyal medya etkisinden mutlaka söz etmek lazım.Dizi başlar başlamaz her yandan twit yağmaya başladı ki bu ilgi olduğunu gösteren bir durum.En fazla twit alan konu Gamze Özçelik’in Arka Sokaklar’dan hatırlanan tarafıydı.Bir oyuncu için bir dizide çok zaman geçirmenin her zaman bu tür riskleri vardır.

“Başkası bulunabilirdi” tezine çok katılmıyorum, dizi piyasasının döndüğü oyuncu sayısı da belli, karakterlerin bir sezon final deyip yeni sezonda başka bir diziye başlama alışkanlığı da... Asmalı Konak, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi bir sürü dizi beklenen reytingden daha aşağıda reyting alarak yayın hayatına başlamış sonradan uçmuşlardı.

Fatih’in hikaye gelişimi buna daha zor izin verir ama sonuçta reyting birkaç bölüm sonra artacaktır zira televizyonculukta konuşulmak önemli bir işaret fişeğidir...

Söylemiştim böbürlenmesi

Böbürlenmek mi siz karar verin ama Fox Tv’nin bu gidişle Show Tv’nin yerini alacağı ve 4 büyük kanaldan biri ünvanına sahip olacağını yazalı iki hafta oldu. Eylül ayı sonuçları gösterdi ki, tüm kategorilerde, tüm gün ve prime-time’da Fox Tv dördüncü sırada yer aldı.Bir sene önce, Karadayı ilk 3-4 bölümde istenen reytingi alamadığında bu dizinin daha gidecek yolu var diye yazmıştım. Karadayı yüzümü kara çıkarmadı.

Atv de üzerindeki ölü toprağını attı ve yeniden dizi kanalı haline geldi. Eylül ayı karnesinde tüm gün sonuçları da iyi... AB Grubu seyirciyi biraz yükselttikleri anda tam olarak liderlik potasına girmiş olacaklar. Show Tv için işler hiç de iyi gitmiyor ama biraz daha zaman geçsin uzun uzadıya üzerinde konuşur, yapılan stratejik hataları değerlendiririz. Böbürlenme adına tek bir not yazayım, önce prime-time’da düzeltmeye başlamak lazım oysa ilk adımları gündüz kuşağı ve PT3 oldu diye yazalı da sadece 3 hafta oldu...