Yüzde yüz zayıflatan yöntemler

Kilo problemi ile karşı karşıya kaldığınızda bazen ne yapacağınızı çok iyi bilemezsiniz. Çoğu zaman 2-3 kilo fazlalıktan kurtulmak için birçok alternatif ararsınız. ‘Şok diyetlerle hızlı kilo vereyim motivasyonum artsın, daha sonra tempomu artırır iyice zayıflarım” dersiniz. Hatta bunun için aç kalmaya bile razı olursunuz. Unutmayın açlık veya çok kısıtlı yiyeceklerle diyet yaparak kilo vermek inanılmaz hızlı bir şekilde kilo almak demektir. Yani en tehlikeli olan kiloyu koruyamamaktır. Bu nedenle aşağıdaki kuralları benimseyerek öncelikle zayıflamada temel olan davranışlarınızı düzenlemeniz gerekiyor. Zaten ardından zayıflamak kolay. İşte altın kurallar.

Günde en az 45 dakika egzersiz

- Düzenli yemek yemeği yaşam şekli haline getirin. Mutlaka 3 ana öğün ve 1 ara öğün yemek  yemeğe özen gösterin.

- Yiyecekleri güne belirli oranlarda bölmek vücut yağının kolay yakılmasını sağlar. Öğünleriniz arasında en az 3.5 veya 4 saatlik mesafeler bırakın.

- Gece uyanıp asla yemek yemeğin, atıştırma yapmayın. Yemeklerinizi yavaş ve dikkatli çiğneyin.

- Yiyeceği 10 kez çiğnedikten sonra yutun.

- Midenizde doyum hissini duyduğunuzda yemek yemeği durdurun. Aslında en güzel doyum hissi yemek öncesi 1 kase  çorba içmek ve bol salata yemektir.

- Beslenmenizi planlarken kesinlikle light ürünlerden uzak durun. Light ürünler kalorileri o kadar da düşük olan ürünler değildir. Bunun yerine sağlıklı pişirme tekniklerini kullanarak yine düşük enerjili besinler hazırlayın.

- Her gün en az 45 dakika en fazla 90 dakika fiziksel aktivite ekleyin. En çok yağ yakıcı fiziksel aktivite açık havada yapılan tempolu yürüyüştür. Gençler ise 10 dakika yürüyüşle başlayıp 10 dakika koşup sonra yeniden 25 dakika yürüyüşe dönerlerse daha hızlı kilo kaybetme şansları olur.

- Günde en az 6 su bardağı su için. Ancak vücut yapısı ve genişliğine göre su gereksinimimiz değişir. Her 5 kilo fazlalığımız için bu standart su içme düzenine 1 su bardağı daha ekleyin.

- Siyah veya yeşil çayı beslenmenizden eksik  etmeyin ve 6 fincana kadar içebileceğinizi unutmayın. Burada dikkat etmeniz gereken  siyah çayı açık ve limon dilimli içmektir.  

PORTAKAL GÖRÜNÜMÜNDEN KAYISIYLA KURTULUN

- Selülitlerin baş düşmanı soslu yiyecekler, salamura turşu ve tuzlu yiyecekler, kızartmalar, kremalı hazırlanmış besinler, mayonez, hardal, kahve çeşitleri, soda, gazlı ve karbonatlı içeceklerdir. Selülitleri ise ceviz, badem, kuru kayısı, kuru soğan, bürüksel lahanası, sarımsak, brokoli, karnabahar, armut, kavun, karpuz, greyfurt, limon, portakal, kivi ve mandalina en iyi iyileştirici besinlerdir. Kilo vermek ve düzenli fiziksel aktivite yapmak, buna ek olarak selülit masajları pürüzsüz cilt için yapılabilecek en önemli unsurlardır.

- Cilt güzelliğiniz için koyu yeşil yapraklı sebzeler; semizotu, ıspanak, roka, maydanoz, ceviz, badem, yer fıstığı, avokado, kuru siyah çekirdekli üzüm, üzüm ve üzüm suyu, kuru ve taze kırmızı dut, somon balığı, sardalya, hindi eti, şeftali beslenmenizde eksik edilmemesi gereken besinlerdir. 

- Enerjimizi arttıran, metabolizmamızı düzenleyen besinler: Tatlı kırmızıbiber, biberiye, fesleğen, dereotu, kırmızı şarap, yulaf kepeği, soya fasulyesi, bezelye, marul, badem, muz, kuru incir, hurma, böğürtlen,  ahududu, kuşkonmaz, greyfurt suyu, ton balığı, yo-ğurt, susam, mercimek ve mantardır.