Kaderin cilvesine bakýn..! “Siz benim neler çektiðimi, nerden bileceksiniz” diyen adam Paris’te sürgünde hayatýný kaybetmiþti. Bugün Parisliler “Siz benim neler çektiðimi nerden bileceksiniz” diyen adamýn memleketinin 40 yýldýr çektiklerinin bir benzeri ile yüzleþmek durumunda kalýyor.
Paris’te insanlar teröre kurban gitti.
Paris’te, “Fransýzca konuþan” teröristler, Fransýzlarý hunharca katletti.
Ahmet Kaya “Siz benim neler çektiðimi nerden bileceksiniz” diye baþlayan þarkýda “Ben ardýmda yas býraktým, aðlayan bir eþ býraktým” diye devam eder. Gerçekten de bu memleketin insanlarý geride göze yaþlý eþler, anneler, babalar, evlatlar býraktý.
Bu memleketin insanlarýnýn 40 yýldýr çektiklerini bilmedikleri için Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeterli desteði vermeyen Batý ise bu kez tam orta yerinde terörle yüzleþiyor.
Paris saldýrýlarýný ve katliamlarýný DAEÞ (ÝÞÝD) terör örgütü üstlendi.
Zor bir durum ve elbet sonuçlarý itibariyle bizleri de etkileyecek...
CNN: Rakka’da ortak dil Fransýzca
Fakat ben size DAEÞ terör örgütünün baþkenti konumundaki Suriye’nin Rakka kentiyle ilgili CNN International kaynaklý bir bilgiyi hatýrlatmak istiyorum.
CNN, bu DAEÞ terör örgütünün Suriye ve Irak’ta güçlü propagandasýnýn (devasa arazi araçlarýnýn konvoylarý, eðitim kamplarýndan görüntüler vesaire...) yapýldýðý günlerde bir habere imza attý. Rakka’da günlük yaþamý anlatan belgesel kývamýnda bir haberdi.
Haberde en dikkat çekici unsur, peçeli kadýnlarýn, uzun sakallý erkeklerin ortak dilinin Fransýzca olmasý idi!
Hatta haberi yapan muhabirin “Rakka’da resmi dil Fransýzca” anlamý taþýyan anonsunu hiç unutamýyorum.
Bu hatýrlatmayý þunun için yaptým:
Kendi memleketlerinden uzak olduðunu düþündükleri sürece terör belasýný gündemlerine almaktan imtina ettiler. DAEÞ gibi PKK gibi terör örgütlerinin kendi topraklarý dýþýndaki eylemlerine sessiz kaldýlar. Hatta ülkelerindeki “sorunlu” tiplerin Suriye’ye, Irak’a gitmelerine göz bile yumdular.
Türkiye gibi terörle mücadele eden ülkeleri “insan haklarý”, “demokrasi”, “basýn özgürlüðü” gibi konularda eleþtirmeyi adet haline getirdiler.
Peki þimdi ne oldu?
Paris’te deðil Fransa’da olaðan üstü hal ilan edildi, medyaya sýký denetim var. Basýna kýsýtlama söz konusu. Çünkü Fransýzlar hiç beklemedikleri kanlý bir saldýrý ile karþý karþýya...
G20 toplanýrken
Bugün G20 toplanýyor Antalya’da. G20’nin ana gündem maddesi Suriye meselesi. Türkiye ev sahibi olmanýn da avantajý ile tezlerini güçlü bir þekilde Cumhurbaþkaný Erdoðan’ýn liderliðinde dile getirecek.
Fransa’daki terör saldýrýlarý sonrasý Suriye meselesi G20’de çok daha önemli hale geldi diye düþünüyorum.
Mülteci sorunuyla kýsmen yüzleþen Batý’nýn nasýl hýzla çözüme endeksli manevralar yaptýðýna þahit oluyorduk. Þimdi terörle yüzleþen Fransa’nýn Batý Kampý’ný bu meseleyle ilgili hýzlý karar almaya ikna edeceðini düþünüyorum.
Fransa’daki terörist saldýrýyý lanetliyorum.
Fransýzlarýn bir karikatür dergisine yönelik saldýrýnýn þokunu yeni atlatmýþken böyle bir saldýrýya maruz kalmasý önümüzdeki bir kaç yýlý etkileyecek.
Umarým G20 zirvesinden Suriye krizine, mülteci sorununa, terör belasýyla mücadeleye dönük somut güçlü mesajlar çýkar.