Yüzü olan utansın

Geçen haftaki yazımda, hâlen zindanlarda süren 28 Şubat’la ilgili “Yazacak bir şey kaldı mı, söylenecek bir söz…” demiştim.

14 Şubat günü Bolu F Tipi Cezaevi’nin önünde toplanan yüzlerce dertli insan da, zindanlarda süren 28 Şubat için artık söylenecek sözün kalmadığınışimdi icraat zamanı olduğunu, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bolu F Tipi Cezaevi önündeki çağrımızın üzerinden 48 saat geçmeden sesimiz yankı buldu!..

Bizi dinleyen yetkililer artık bizleri nasıl dinliyorlarsa, yazar Sebahattin Arslan, 28 Şubat darbesinde tutuklu kaldığı 7 yıl az bulunup eksik kalan günleri tamamlatmak üzere Ankara’da Cuma günü tutukladılar.

28 Şubat cuntası tarafından 1999 senesinde zindana atılan Sebahattin Arslan, 2006 senesinde tahliye edilmişti. Yalnız darbeciler Arslan’ın peşini bırakmadılar. Yıllar süren yargılama neticesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28 Şubat’ın bir darbe olduğunu dair rapor yayımladığı günlerde Arslan hakkında cuntanın istediği karar çıktı!

Dosya Yargıtay’a taşındı. Fethullahçı Terör Örgütü’nün amaçları doğrultusunda faaliyet gösteriyor gerekçesiyle lağvedilen Yargıtay 9. Ceza Dairesi 2014 senesinde yerel mahkemenin kararını onadı. Hukuk cübbesi giymiş teröristler, diğer 28 Şubat mağdurları gibi Sebahattin Arslan’ı da örgütlerine tehlike görüp cezalandırmışlardı!

Arslan, ayyuka çıkan 28 Şubat hukuksuzlukları ve FETÖ’nün kumpasları düzeltilir beklentisiyle teslim olmadı. 4 yıla yakındır firari bir hayat yaşıyordu. Yapılan yeniden yargılama başvurularına hep menfi cevap verildi. Zindandaki diğer 28 Şubat mağdurları gibi Arslan için de geçen bunca zamanda ve bunca hâdiseden sonra değişen bir şey olmadı.

Darbe yapıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asmayı düşünenler FETÖ mağduru ilan edilip, ceplerine de harçlıkları konulup cezaevlerinden çıkartıldılar! Müslüman Anadolu’nun evlatları ise 25 yıla yakındır zindandalar; bunun 15 yılı da Ak Parti iktidarında geçti!..

Sebahattin Arslan 28 Şubat darbesinde gördüğü işkenceleri ve zindan hayatını 2 kitapta topladı. Firari olduğu dönemde yaşadıklarını da “Firari” adıyla kaleme aldı. 28 Şubat hukuksuzluklarına göz yuman yetkililer bu son tutuklamayla, 3 kitap yazmış Sebahattin Arslan’a bir kitap daha yazdırıp kültür dünyamıza bir kitap daha kazandıracaklar! Adalet dünyamıza kazandırdıkları bir şey olmadığından açıklarını bu şekilde kapatıyorlar zaar!..

28 Şubat’ın darbe olduğunu söyleyen ve 28 Şubat cuntasını Ankara’da yargılan Ak Parti iktidarı, 15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı’nın dava arkadaşı Sebahattin Arslan’ı Cuma günü, Ankara’da 28 Şubat cuntasının isteğiyle tutukladı!.. Bu garabeti kim izah edebilir!..

Ölenimiz şehid, kalanımız terörist mi!..

Sebahattin’in de benim de yayınevimin olan Kökler Yayınevi’nin yaptığı açıklamadaki son cümleyle bitiriyorum: “Yüzü olan utanır”!