Yüzümüze gülüp arkadan iş çevirenler!

Batı emperyalizmiİslam dünyasının bağımsız hareket etmesini engelleyecek her türlü ahlaksızlığa tevessül etmekten utanmıyor. 

Kendi kamuoyunu tatmin edecek bir bahane uyduruyor, sonra en kanlı müdahaleden bile çekinmiyor. Irak’ı işgal ederken ileri sürdüğü gerekçelerin tamamının asılsız olduğunu işgal sonrası bizzat kendileri itiraf ettiler.

Mesele Saddam’ın diktatörlüğü değildi. Mesele geçmişte emperyalizme uşaklık eden Saddam’ın bağımsız hareket etmeye başlamasıydı. Yoksa emperyalizmin diktatörlerle bir sorunu yoktu. Tıpkı bugün Suriye’deEsed’le ve Mısır’da darbeci Sisi ile sorunu olmadığı gibi. 

*** 

Libya’da 6 vatandaşımızın Halife Hafter denen savaş suçlusu eski generalin milisleri tarafından alıkonulduğunu duymayan kalmadı. 

Meşru hükümete karşı isyan etmiş olan Hafter, hükümet güçleri karşısında aldığı mağlubiyeti Türkiye’nin silah desteğine bağlamış ve Türk uçaklarını, gemilerini ve vatandaşlarını hedef ilan etmiş, peşinden de 6 vatandaşımızı alıkoymuştu (daha önce de iki vatandaşımızı alıkoymuştu.) Bu yazıyı yazdığımda vatandaşlarımız hâlâ bu âsinin elindeydi. 

Cumhurbaşkanımız, milli savunma bakanımız ve dışişlerimiz bu terör eylemine gereken tepkiyi gösterdi. 

*** 

Hafter’in kel alaka gibi görünen bu hamlesi kanaatimce sıradan bir alıkoyma eylemi değildir. 

Bilindiği gibi bütün terör örgütlerinin arkasında ipleri elinde tutan kimi istihbarat örgütleri ve o örgütlerin de siyasi hedefleri vardır

Hafter denen isyancının da arkasında dolaylı olarak ABD, doğrudan da Mısır’ın darbeci yönetimi vardır. 

Mısır’ın ABD ve İsrail güdümündeki darbeci yönetimi Libya’nın meşru hükümetini düşürmek için Hafter’e her türlü desteği vermekte buna rağmen başarılı olamayınca meşru hükümeti muhatap alan Türkiye’yi Hafter üzerinden suçlamaktadır.

*** 

Tam da Erdoğan G20 toplantısındayken ve Trump Türkiye’nin haklılığını itiraf ederken Türkiye’nin ABD destekli bir savaş suçlusu tarafından hedefe konması tesadüf olamaz! 

Tabii bu durum aynı zamanda ABD yönetiminin Trump’tan ibaret olmadığının da resmidir! 

Tabii ki bu savaş suçlusu âsinin Türkiye’yi suçlamasının bir ehemmiyeti yok ama arkasındaki güçler göz önünde bulundurulduğunda verilen mesaj önemlidir. 

Bu mesaj Japonya’da yüzümüze gülen ABD ve hempalarının sinsi bir mesajıdır. 

Türkiye Erdoğan yönetimi sayesinde takip ettiği milli politikalarla emperyalizmin oyunlarına engel teşkil etmekte; emperyalistler de kah Kuzey Irak’ta PKK ile kah Kuzey Suriye’de PYD ile kah Libya’daHafter eşkıyası ile kah Doğu Akdeniz’de Rum yönetimi ile oyun kurmaya çalışmaktadır. 

*** 

Türkiye bölgenin en güçlü ve en köklü Müslüman ülkesidir. Elbette ki Hafter gibi asilerin tehdidine boyun eğecek değildir. 

PKK’yı Türkiye’den temizleyip Irak’ta takibe aldığı gibi, PYD’ye Afrin’de ağzının payını verdiği gibi, Doğu Akdeniz’de de oyunları bozduğu gibi Hafter denen asiye de elbette ki hak ettiği ders verilecek ve sahiplerine anladıkları dilden mesaj gönderilecektir. 

Düşündürücü olan, bu terör örgütlerinin sadece Müslümanlara zarar veriyor olmalarıdır. 

Düşündürücü olan, bu hengamede Arap yönetimlerinin Filistin davasını satmaya razı olup ilk adımı Bahreyn’de atmış olmalarıdır! 

Düşündürücü olan, içimizdeki birilerinin emperyalizmin bir taraftan yüzümüze gülerken diğer taraftan altımızı oymaya çalışmasını görmezden gelip bu oyunu bozan Başkanı yıpratmaya çalışmalarıdır! 

NOT: Yazıyı gönderdikten birkaç saat sonra alıkonan Türklerin serbest bırakıldığı haberini aldık.