Zaferin mimarı Fatih Terim

Fatih Terim yeni bir jenarosyon ortaya çıkarma, Honduras ise dünya kupasına hazırmıyızı görmek istediği bir hazırlık maçı.

Milli Takımımız  savunma ve orta sahada dengeli ve başarılı perfonmans gösterdi ama ileri çıkışlarda zayıf kalındı.

İlk 10 dakikadaki Honduras baskısını millilerimiz kırdı. Fizik olarak Honduras daha iyi olunca üçüncü bölgede Millilerimiz çoğalmakta zorluk çekti. İlk yarının son dakikalarında müthiş bir tempo ile top bir o kalede bir bu kalede gitti geldi.

Kaleci Tolga Zengin’nin güven verici kurtarışları, İshak Doğan ve Tarık Çamdal’ın savunmadaki dirençleri ilk yarıda arkadaşlarından daha önde gözüktü. İkinci yarı Gökhan Gönül ve Caner Erkin oyuna girince Tarık Çamdal ve Caner taktik olarak Gökha’nın ve İshak’ın önüne çıktı. Bu değişiklikler  Hakan Balta ve Ömer’i rahatlattı. Mevlut ve Mustafa Pektemek geriden gelen yardım ile ilerde daha cesaretli oynamaya başladı. Baskı pozisyon zenginliği yarattı öyleki 55’inci dakiakada Mevlüt dikkatli olsa Millilerimiz öne geçmişti. Ozan Tufan görünmez kahraman gibi idi. 70’inci dakikada İshak’ın nefis pası ile Mevlüt takımını 1-0 öne geçirdi. Caner’e ayrı parentez açmak gerekir ligdeki formu hala devam ediyor. Takımını rahatlatan golü atmanın dışında nereye koysan aynı perfonmansla oynuyor. Takımına ve arkadaşlarına moral veriyor. Ha keza Gökhan aynı.

Bence maçın mimarı, yaptığı değişiklikler ile Fatih Hoca oldu. Terim jenerasyonu yakaladı gibi gözüküyor. Bu isimler ve katılacaklarla Türkiye uzun zaman futbol arenesında Fatih Hoca önderliğinde iyi işler yapacaktır.