Zamanlama yanlış yerliden yanayım

Fenerbahçe yönetiminin almış olduğu son teknik direktör yollama kararı zamanlama açısından bana göre yanlış oldu. Eğer başarısız buluyorsan o zaman sezon başında bu işlemi yaparsın. Sezon açılıyor, hazırlık dönemini Pereira ile geçiriyorsun, bir maç yenildikten sonra işine son veriyorsun. Demekki Fenerbahçe yönetiminin öngörü zaafiyeti var. Şu aşamada kimler gelecek belli değil. Eğer yeniden yabancı hoca gelecekse, futbolcuları tanıyacak, rakip futbolcuların kim olduğunu anlayana kadar sezonun yarısı bitecek. Eğer başarı elde ederse bu  Allah’ın lutfu olur. Yerli bir teknik adam olursa, hiç olmazsa Türk futbolunu yakından biliyor, Fenerbahçeli futbolcuları iyi tanıyor, ona göre de bir futbol felsefesini ortaya koyacaktır.

Hangi teknik direktör olursa olsun, ister yabancı ister yerli. şayet başarı elde ederse Fenerbahçe yönetiminin alışa gelmiş “Bunlar mı şampiyon yaptı” gibi geçmişteki serzenişlerini hatırlıyoruz. Ben herşeye rağmen yerli bir hocadan yanayım. Yerli hocanın back raunduna bakarım. Eğer Fenerbahçe’de başarı elde etmiş geçmişi varsa mevcut futbolcular da saygıyla bu hocayı kabullenirler.

Adı geçen Ümit Özat. Teknik adamlık başarısı tartışılır. Ama ne olursa olsun Fenerbahçe’de hiç olmazsa bir ağırlığı vardır. Yabancı hocalara verilen paralar, yapılan yanlış sözleşmeler Fenerbahçe’nin kasasını boşalttı bile. Bu da tamamen ve tamamen Fenerbahçe yönetiminin yanlışlarından kaynaklanmıştır. Geçmişte böyle olduysa, gelecekte de böyle olmayacak diye bir şey yok. Herşeye rağmen kim gelirse gelsin Fenerbahçe’ye hayırlı olsun derim.