Zayıf halkalar hayatımızdan çıkıyor

Enerji deposu ve aynı zamanda kavgacı gezegen Mars burç değiştiriyor ve hepimizin hayatındaki yoğunluk başka bir alana kayıyor. Mars, 7 Aralık’tan beri bulunduğu Kova burcundan çıkarak duygusal ve değişken Balık burcuna geçiyor; Mars, 21 Şubat’a kadar Balık’ta kalırken burada rahat edemeyecek. Mars’ın enerjisinden doğan duygusal tepkiler ve hızlı yön değiştirmelerle başa çıkmak kolay olmayacak.

Üstelik Mars bu ziyaretinde Yay burcundaki Satürn ile de çatışıyor. Perşembe günü zirveye çıkan bu etkileşim, atılgan Mars’ın harekete zorlaması ve Satürn’ün beton gibi engeliyle çarpışmasıyla çelişkili bir duruma neden olacak. Yay burcundaki Satürn geçit vermeyecek. Koşullar sürekli böyle kalmayacak olduğundan, ısrarcı olmadan olayları akışına bırakmak ve ne yapmak istiyorsak haftaya yeniden denemek iyi olacak. Zaten ısrar bir işe yaramayacağı gibi işleri daha da kötüleştirecek.

23-26 Kasım doğumlu Yaylar ile 19-22 Şubat doğumlu Balıklar bu zorluğun merkezinde yer alacak ve harekete geçip geçmemek arasında bocalayabilecek. İkinci sırada 22-25 Mayıs doğumlu İkizler ile 24-27 Ağustos doğumlu Başaklar yer alıyor. Satürn yeni geçtiği Yay burcunda ilk olarak burcun başında doğanları yokluyor ve zayıf halkaları arıyor. Zayıf halkaları yani geçerliği kalmamış unsurları hayatımızdan çıkardıktan sonra daha iyiye ve yeniye yer açılmış olacak.

Bu hafta salı günü 1 Nisan doğumlu Koçlar ile 1 Şubat doğumlu Kovaları ve bu tarihlerin birkaç gün yakınlarında doğanları sevindirecek, güzel sürprizler var. Haberler gelebilir, kısa bir seyahat imkanı çıkabilir veya çok tesadüfi bir karşılaşma hayatınıza heyecan katabilir. Hepsinde romantik bir yan olacak.

Haftanın Şanşlısı

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Burcunuzda Venüs size daha fazla aşk getirecek ve tüm ilişkilerinizi rahatlatacak. Bu hafta ortasında ise ani bir seyahat gündeme gelebilir, beklemediğiniz bir haber veya yoldan gelenler olabilir. Spontan programlar yapabilir ve tesadüfi karşılaşmalarla heyecanlanabilirsiniz. Ancak yeni başlayan ve şubat sonuna dek sürecek eğilim harcamalarınızın artmasına ve ayrıca hesapta olmayan masraflar yapmanıza neden olacak. Büyük bir şey satın almak isteyebilirsiniz ve arkadaşlar buna engel olabilir.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Dışa dönük, doğrudan gücünü göstermeyi seven bir burçsunuz ama şubat sonuna kadar olan dönemde mücadelenizi gizli yapmanız ve öfkenizi bastırıp alttan almanız gerekecek. Perde arkasından çalışacağınız veya daha sonra lanse edilecek bir proje olabilir. Gizlilik en çok sizi koruyacak. Hastane, hapishane, huzurevi, rehabilitasyon merkezi gibi kurumlara gidip gelebilirsiniz. Ayrıca bu hafta ortasında aşkta bir sürpriz veya arkadaşlarla ilgili beklenmedik bir gelişme hayatınızı renklendirecek.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Son haftalarda kariyeriniz, annelik görevleriniz veya annenizle ilgili işlerden dolayı koşturup yoruldunuz. İşveren, aile büyüğü, anne gibi otorite figürleri sizi desteklemeye devam edecek. Ama artık şubat ortasına kadar en sosyal döneminizi yaşayabilirsiniz. Arkadaşlar, dernek ve kulüpler hayatınızın en aktif bölümü olacak. Burcun ilk günlerinde doğanların para sıkıntıları sosyal olmalarını bir miktar kısıtlayabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız masraflar artacak ama daha çok para kazanabileceksiniz.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Dikkatinizi işe vermenin zamanı geldi zira son iki senenin en parlak dönemi başlıyor. Şubat sonuna kadar kariyerinizde çok güçlü bir konumda olacaksınız, üstelik hemen sonuç almanız gerekmiyor, başlamanız bile yeterli. Ancak burcun ilk günlerinde doğanlar partnerleriyle sorun yaşayabilir. Eşiniz, ortağınız veya işbirliği yaptığınız bir kişi veya kurum sizi tutabilir; fikirleriniz uyuşmayacak. İşinize ayırdığınız zamandan dolayı sorun çıkabilir ya da annenizle, eşinizin aynı anda talepleri olabilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Kariyerinizde beklemediğiniz bir fırsat, ani bir gelişme ortaya çıkabilir ve maaşınız dışında komisyon, hisse gibi bir kazanç elde edebilirsiniz. Ayrıca son haftalarda önüne geçemediğiniz yüksek harcamalar normale dönecek. Diğer yanda şubat sonuna kadar olan dönemde yurtdışı, üniversite, internet, medya gibi alanlarda avantajlı bir konumda olacaksınız. Hukuki meseleleriniz de harekete geçecek. Ancak günlük işlerin çokluğu veya ev ya da işte yardımcısız kalmanız sizi kısıtlayabilir.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Şubat sonuna kadar harcamalarınız ve aylık ödemeleriniz yüksek olacak ve ayrıca beklemediğiniz masraflar çıkabilecek. Bütçe yapın ve gereksiz para harcamayın. Sevgiliniz veya çocuklarla ilişkinizde para konuları sıkıntıya neden olabilir. Zevk aldığınız hobilerden ya da eğlenceli ortamlardan da para yüzünden kısıntı yapabilirsiniz. İkili ilişkileriniz eskisinden iyi olacak ve son haftalarda yaşadığınız anlaşmazlıklar yerine uyumlu bir çift olacaksınız. Yurtdışından bir sürpriz gelebilir.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

İlişkilerde zor bir dönem geçirebilirsiniz. Şubat sonuna dek sürecek olan bu eğilimde eğer eşiniz, ortağınız, uzun süreli ilişkiniz ya da avukat, ajans gibi kişilerle olan işbirliklerinde bastırılan sorunlar varsa birer birer ortaya çıkacak ve yüzleştikten sonra çözüm arayacaksınız. Ev, mülk veya anne babanızla ilgili bir durum da aynı anda ortaya çıkacak ve sizi sıkıştıracak. Babanızın engel olduğu hissine kapılabilirsiniz. Diğer yanda hafta ortasında parayla ilgili sürpriz bir habere sevineceksiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Günlük işleriniz bir anda artacak ve detaylar sizi epey yoracak. Şubat sonuna kadar evde veya iş yerinde yoğun olacaksınız. İşler yerine sağlıkla ilgili konular da ön plana gelebilir ve ihmal ettiğiniz kontrolleri ve basit tıbbi işlemleri yaptırmanız gerekebilir. Evinizde beslediğiniz evcil hayvanlar da ön plana çıkıyor. Eğer yoksa böyle bir planınız olabilir. Diğer yanda aşkta güzel bir sürpriz, ani bir karşılaşma ve partnerinizden gelen sürprizler hayatınızı renklendirecek ve sizi heyecanlandıracak.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Eve ait konular sizi son haftalarda epey meşgul ediyordu, artık eğlenceye ve sevdiğiniz konulara zaman ayırmanın vakti geldi. Evinizle yine ilgileneceksiniz ama fazla yorulmadan yaşadığınız ortamı güzelleştirebilirsiniz. Şubat sonuna kadar renkli bir dönem geçireceksiniz. Karizmanız artacak, daha tutkulu ve canlı olacaksınız. Ancak yeni başlayan ve önümüzdeki birkaç yıl sürecek başka bir eğilim maddi konularda kısıtlanmanıza neden olacak ve bu durum eğlencenizi de kısıtlayabilecek.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Hareketli bir dönemi geride bırakıyor ve eve odaklanmaya başlıyorsunuz. Şubat sonuna kadar devam edecek olan yeni eğilimde evinizde tamirat, taşınma, misafirler, büyük temizlik, başka bir mülk veya babanızla ilgili meselelerden dolayı yorulabileceksiniz. Babanızla aranızda çözümlenmemiş problemler varsa, onlar da bu dönemde sert bir şekilde yüzeye çıkabilir. Ayrıca hafta ortasında sevgilinizden sürpriz bir haber alabilir, planlanmamış bir seyahat ya da çocuklarla ilgili ani gelişme yaşayabilirsiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Masraflı bir dönemi geride bırakıyor ve seyahat imkanlarının arttığı hareketli bir döneme başlıyorsunuz. Şubat sonuna kadar kısa yollar, yoldan gelenler, akrabalar, toplantı ve görüşmeler ve yazışmalarla epey yoğun günler geçireceksiniz. Kardeş, kuzen, teyze, dayı gibi yakınlarla ilişkinizde hararetli bir dönem olacak ancak bastırılan sorunlar varsa bir anda yüzeye çıkabilecek. Bu hafta ortasında evle ilgili bir sürpriz olabilir. Ev için gereken parayı bulabilir veya mülkten para kazanabilirsiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Son iki senenin en güçlü dönemi başlıyor. Şubat sonuna dek her zamankinden daha hırslı ve cüretkar olabilir ve anlık kararlarla atılımlar yapabilirsiniz. Daha sinirli ve agresif olmanız da mümkün. Sahip olduğunuz bu gücü dizginleyebilir ve iyi değerlendirebilirseniz iş ve aşk hayatınızda ve her alanda başarılı olabilirsiniz. Ancak anneniz veya işveren, yönetici gibi bir otorite figürü bu hafta önünüzde bir duvar gibi dikilecek ve size engel olacak. Onu aşmaya çalışmak yerine akışına bırakmalısınız.